Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Nokian yhdistys

Suomen luonnonsuojeluliiton Nokian yhdistys on vuonna 1975 perustettu vapaaehtoinen ja aatteellinen luonnon- ja ympäristönsuojelun järjestö. Toimintamme tärkeimpinä tavoitteina ovat luonnon monimuotoisuuden säilyminen sekä viihtyisän ja turvallisen asuinympäristön edistäminen.

Lue lisää toiminnastamme Nokian luonto 2018

Kuva: Timo Kervinen

Paikallista luonnonsuojelua

SLL Nokia on vuonna 1975 perustettu vapaaehtoinen ja aatteellinen luonnon- ja ympäristönsuojelun järjestö. Toimintamme tärkeimpinä tavoitteina ovat luonnon monimuotoisuuden säilyminen sekä viihtyisän ja turvallisen asuinympäristön edistäminen.

Yhdistys on Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin Nokialla toimiva paikallisyhdistys. SLL Nokian jäsenet ovat samalla Suomen luonnonsuojeluliiton jäseniä.

Järjestämme kaikille avoimia retkiä ja tapahtumia, kuten Pohjoismaisen luonnonkukkainpäivän retken ja Suomen luonnon päivän retken. Useimmat retket ja tapahtumat sopivat kaiken ikäisille. Pirkanmaan ainoa uhanalaisen palosirkan esiintymän hoito on vastuullamme.

Seuraamme kunnan maan- ja luonnonvarojen käytön suunnitelmia ja annamme lausuntoja ajankohtaisista asioista. Osallistumme suunnitelmia koskevaan keskusteluun. Vesistöjen tilan seurantaan ja ilmastonmuutoksen torjumiseen kiinnitämme myös huomiota

Nokian Lintukoulu

Nokian Lintukoulu on Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen ja SLL Nokian yhteinen, vapaamuotoinen lintukerho. Tarjoamme  kaikille avointa ja maksutonta toimintaa, esimerkiksi lintuvalokuvailtoja, pönttötalkoita, lintulaskentoja, rengastuksia ja muita tapahtumia linnuista ja luonnon monimuotoisuudesta kiinnostuneille. Nokian Lintukoulun tarkoituksena on myös etsiä keinoja lintujen suojeluun. Lue toiminnastamme lisää: Mikä ihmeen Lintukoulu?

Pirkanmaan ympäristönsuojelupiiri

SLL Nokia ry

  • [email]

Ajankohtaista

Nokialaiset työmyyrät palkittiin!

Luonnonsuojeluliiton glögitilaisuudessa perjantaina 14.12.2018 muistettiin ansioituneita luonnonsuojelijoita. Vuoden paikallisyhdistykseksi nimettiin Nokian yhdistys. Liiton hallituksen tekemää päätöstä perusteltiin mm. aktiivisella ja monipuolisella toiminnallamme. Tapahtumissamme…

Lue lisää

Linturuokinnalla

Kotipihan lintujen ruokkiminen on suosittu harrastus. Keittiön ikkunasta on mukava seurailla lintujen puuhia ja samalla tulee helpotettua Pohjolaan jäävien lintujen selviytymistä talvesta. Linturuokintojen kautta suomalaiset ovat oppineet tunnistamaan hyvin kotipihan tyypillisimmät…

Lue lisää

Muistutus Halimaankallion yleiskaavan muutokseksi tehtyyn luonnokseen

Nokian kaupunkikehityslautakunta on 17.10-16.11.2018 kuuluttanut nähtäväksi Halimaankallion yleiskaavaluonnoksen. Tavoitteena on alueen nykyisen metsätalousalueen muuttaminen omakoti- ja rivitaloalueeksi ja teollisuusalueeksi. A-Insinöörit Civil Oy on laatinut yleiskaavan muutoksen luonnoksen. Suunnittelun tavoitteena sanotaan olevan täydennysrakentamisen, joka vastaisi tehokasta maankäyttöä.

Lue lisää

Äärettömien arojen kiehtova Mongolia

Nokialainen lintukuvaaja Kari Eischer esitteli 21.11. valaisevin kuvin kokemuksiaan matkaltaan Mongoliaan tämän vuoden keväällä. Hän oli matkalla kolme viikkoa kahden retkitoverinsa kanssa ja retkeili paikallisten oppaiden kanssa ryhmän omavalintaisilla lintukohteilla turistien…

Lue lisää