Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Nokian yhdistys

Suomen luonnonsuojeluliiton Nokian yhdistys on vuonna 1975 perustettu vapaaehtoinen ja aatteellinen luonnon- ja ympäristönsuojelun järjestö. Toimintamme tärkeimpinä tavoitteina ovat luonnon monimuotoisuuden säilyminen sekä viihtyisän ja turvallisen asuinympäristön edistäminen.

Lue lisää toiminnastamme Nokian luonto 1/2019

Kuva: Timo Kervinen

Paikallista luonnonsuojelua

SLL Nokia on vuonna 1975 perustettu vapaaehtoinen ja aatteellinen luonnon- ja ympäristönsuojelun järjestö. Toimintamme tärkeimpinä tavoitteina ovat luonnon monimuotoisuuden säilyminen sekä viihtyisän ja turvallisen asuinympäristön edistäminen.

Yhdistys on Suomen luonnonsuojeluliiton Pirkanmaan luonnonsuojelupiirin Nokialla toimiva paikallisyhdistys. SLL Nokian jäsenet ovat samalla Suomen luonnonsuojeluliiton jäseniä.

Järjestämme kaikille avoimia retkiä ja tapahtumia, kuten Pohjoismaisen luonnonkukkainpäivän retken ja Suomen luonnon päivän retken. Useimmat retket ja tapahtumat sopivat kaiken ikäisille. Pirkanmaan ainoa uhanalaisen palosirkan esiintymän hoito on vastuullamme.

Seuraamme kunnan maan- ja luonnonvarojen käytön suunnitelmia ja annamme lausuntoja ajankohtaisista asioista. Osallistumme suunnitelmia koskevaan keskusteluun. Vesistöjen tilan seurantaan ja ilmastonmuutoksen torjumiseen kiinnitämme myös huomiota

Nokian Lintukoulu

Nokian Lintukoulu on Pirkanmaan Lintutieteellisen Yhdistyksen ja SLL Nokian yhteinen, vapaamuotoinen lintukerho. Tarjoamme  kaikille avointa ja maksutonta toimintaa, esimerkiksi lintuvalokuvailtoja, pönttötalkoita, lintulaskentoja, rengastuksia ja muita tapahtumia linnuista ja luonnon monimuotoisuudesta kiinnostuneille. Nokian Lintukoulun tarkoituksena on myös etsiä keinoja lintujen suojeluun. Lue toiminnastamme lisää: Mikä ihmeen Lintukoulu?

Pirkanmaan ympäristönsuojelupiiri

SLL Nokia ry

  • [email]

Ajankohtaista

Nokian lintukoulun talvilintulaskenta Kauniaisissa

Kauniaisten talvilintujen laskentareitillä 3.11.2019 havaittiin 26 lajia ja yli 500 lintua. Lehtikuusimatto Launiajärventiellä oli pehmeää kävellä. Ihailtiin siellä pyrstötiaisia. Isolepinkäinen oli taas Savian tiehaarassa, kuten melkein aina laskennoissa. Kivaa oli taas…

Lue lisää

Myllypuron arktisessa viidakossa

Tampereen Haukiluomasta Ikurin vierustaa seuraava Myllypuro juoksee mutkittelevana ja noin 3,5 kilometrin pituisena uomana Nokian Kalkkuun. Puron eteläosassa kulkee kuntien raja ja puro laskee Vihnusjärveen suoraksi kaivettuna ojana. Myllypuro ympäristöineen on suojeltu luonnonsuojelulailla…

Lue lisää