Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri

Lappi
Navigaatio päälle/pois

Lausunto Kemijoen, Iijoen ja Koutajoen sekä Tornionjoen ve­sien­hoi­to­suun­ni­tel­man tavoitteista ja työohjelmasta

Vesienhoitosuunnitelmia päivitetään kaudelle 2028–2033. ELY-keskusten vesienhoidon valmistelu oli kommentoitavissa 15.12.2023–17.6.2024. Tavoitteena on saavuttaa ja ylläpitää vesien hyvä tila.

Ensisijaisesti Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiri ry vaatii, että Tornionjoen, Kemijoen, Iijoen ja Koutajoen vesistöjen puhtautta ryhdytään pikaisesti vaalimaan erityisellä vesistöjen suojelu-ohjelmalla lisääntyneiden kaivosten ja kaivoshankkeiden sekä teollisuuspäästöjen vuoksi. Tällä hetkellä näiden arvokkaiden vesistöjen puhtauden vaaliminen ei toteudu käytännössä eivätkä valvontaviranomaiset valvo riittävästi kaivos- ja teollisuuspäästöjä.

Lausunto, SLL Lapin piiri