Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri

Lappi
Navigaatio päälle/pois

Aalistunturin hakkuut keskeytettävä

Lapin piiri vetoaa edelleen Metsähallituksen, että se keskeyttäisi Aalistunturin eteläpuolisten alueitten hakkuut. Hakkuut alkoivat loppiaisen jälkeen siitä huolimatta, että alueelle on esitetty suojelualueen laajentamista kansallispuistoksi. Lapin piiri on hakenut alueelle toimenpidekieltoa, jonka käsittely on kesken hallinto-oikeudessa.

Luonto-Liitto ja Elokapina ovat sulkeneet hakkuille johtavat talvitiet maanantain 16.1. vastaisena yönä. Mielenosoittajien tavoitteena on pysäyttää hakkuut ja edistää alueen suojelua.

Lapin piiri tukee mielenosoittajien tavoitteita.

“Alue on arvokas eikä sitä tule hakata. Toivomme että Metsähallitus reagoi ja peruu hakkuut, kunnes kansallispuistoesitys on käsitelty”, sanoo Saara Laivamaa, SLL Lapin piirin hallituksen puheenjohtaja.

Piiri haluaa myös kiirehtiä ympäristöministeriötä tekemään päätöksen alueen suojelustatuksesta.

Korjaus 17.1. poistettu maininta Greenpeacesta.