Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri

Lappi
Navigaatio päälle/pois

Pohjolan vihreä siirtymä -kes­kus­te­lu­ti­lai­suus

Tule kuulemaan ja keskustelemaan Pohjolan vihreästä siirtymästä 

Energiakriisi, vihreä siirtymä ja sähköistyminen; elämäntapamme on väistämättömän mullistuksen edessä. Matkalla kohti kestävämpää energiataloutta on monta sudenkuoppaa: kuinka esimerkiksi lisäämme energiantuotantoa tai tyydytämme kasvavan akkumetallien tarpeen aiheuttamatta uusia ympäristöongelmia? Mitä aiheesta ajattelee Suomen arvostetuin ympäristöuhkien asiantuntija ja kirjailija Risto Isomäki?

”Teknologian muutos on lähtenyt liikkeelle musertavalla tavalla. Esimerkiksi energian tuotantotavat muuttuvat nyt niin nopeasti kuin mikään maailmassa voi muuttua. Se tulee muuttamaan paljon ihan väistämättä”, Isomäki kertoo Ylelle antamassaan haastattelussa. 

Aihe koskettaa meistä jokaista. Isomäki puhuu tapahtumassa otsikolla ”Miten hankkia vihreää siirtymää varten tarvittavat metallit ilman suuria ympäristötuhoja?”.  Tilaisuudessa puhuvat lisäksi suunnittelujohtaja Paula Qvick Lapin liitosta aiheella Lapin tuulivoimaselvitys ja Matti Voipio aiheesta energiaomavaraisuus. Toiminnanjohtaja Mika Flöjt Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piiristä antaa lyhyen kaivoskatsauksen. Tilaisuuden avaa Suomen luonnonsuojeluliiton Lapin piirin hallitusta edustava Saara Laivamaa. Luentojen lisäksi on varattu aikaa keskustelulle. 

”Pohjolan vihreä siirtymä” -tilaisuus järjestetään lauantaina 29.10. kello 12.30-15.45 Rovaniemen kansalaistalolla Väärti-salissa. Kahvitarjoilu. 

Risto Isomäki luennoi Rovaniemellä 29.10.

Kuvakrediitti: Eemeli Nättinen / Into Kustannus