Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Lapin piiri

Lappi
Navigaatio päälle/pois

Tuu­li­voi­ma­sel­vi­tys 2022

Mihin kotiseudullasi rakennetaan tuulivoimala?  Anna mielipiteesi kuntatilaisuudessa.


Lapin liitossa on parhaillaan menossa Tuulivoimaselvitys 2022 -hanke. Hankkeessa pyritään määrittelemään tuulivoimalle soveltuvat ja soveltumattomat alueet Lapissa (pois lukien saamelaisten kotiseutualueet).

Tällä hetkellä hanke etenee kuntalaisten kuulemisen vaiheessa. Eri puolilla Lappia järjestetään nyt kuntatyöpajoja, joiden tarkoitus on kerätä kuntalaisilta tietoa hyväksyttävistä tuulivoimala-alueista.

Nyt onkin tärkeää, että kuntalaiset tai aluetta muuten tuntevat ottavat osaa kyseisiin työpajoihin, jotta luontoarvoiltaan arvokkaat sekä ihmisille tärkeät luontokohteet tulisivat hankkeen tietoon. Nyt on siis vielä mahdollisuus vaikuttaa hankkeessa tehtäviin EI-alue- ja KYLLÄ-aluekartoituksiin.

 

Tulevat kuntatyöpajat:
  • Pello 26.9.2022 kello 17–­19, valtuustosali
  • Pelkosenniemi 29.9.2022 kello 17–­19, valtuustosali

Päivämäärät vielä varmistumatta, mutta syksyn aikana tulossa: Salla ja Savukoski.

Menneet kuntatyöpajat:

Keminmaa 15.6., Posio 29.6., Tervola 9.8., Simo 16.8., Tornio 24.8., Kemijärvi 25.8., Muonio 30.8., Kolari 7.9., Rovaniemi 8.9., Ylitornio 12.9., Kemi 15.9., Ranua 20.9., Kittilä 21.9. ja Sodankylä 22.9.

Lisätietoja hankkeesta:

Lapin Liiton tuulivoimaselvitys 2022 -hanke

Lisätietoja kuntatyöpajoista:
Kunta- ja seutukuntatilaisuudet