Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Espoon yhdistys

Espoo
Navigaatio päälle/pois

Jäsenkirje 3/2020

Valkohäntäkauris. Kuva: Blake Matheson / Flickr (CC BY-NC 2.0)

Hyvä Espoon ympäristöyhdistyksen jäsen

Mukavaa ja tarmokasta syksyä kaikille jäsenillemme! Pandemian takia olemme pitäneet hallituksen kokoukset etäkokouksina ja saaneet muutaman pienen ulkoilmatapahtumankin  järjestymään. Tässä kuussa järjestetään rajoitusmääräyksiä noudattaen Espyyn  sääntömääräinen syyskokous 20.10.2020. Samana päivänä päättyy Pohjois- ja Keski-Espoon  yleiskaavaehdotuksen nähtävillä-olo. Kaavan vaikutusalue on iso ja antaa suuntaa tulevalle  maankäytölle, joten siihen kannattaa tutustua ja siitä voi jättää mielipiteen Espoon  kaupungin sivuilla. Lisää tietoa löydät myös nettisivuiltamme.

Mikään yksittäinen asia tämän vuoden aikana ei ole osoittautunut niin tärkeäksi kuin meille  kaikille yhteinen luonto, sen tarjoama ainutlaatuinen rauhoittumismahdollisuus ja lohdutus  meneillään olevan pandemian aikana. Pidetään yhdessä huolto luonnosta! Rakentamisen  alle jäänyttä metsää tai niittyä ei saa takaisin.

Olethan myös jo allekirjoittanut Irti turpeesta -kampanjan? https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/7020

Uutiset ja kannanotot: 

Espoonväylästä Pirjo Itkosen mielipide Helsingin sanomissa 

Lue Lisää: https://www.sll.fi/espoo/2020/09/29/espoonvayla-uhkaa-keskuspuistoa/ 

Hepokorvenkallion asemakaavasta Espyyn mielipide 

Lue lisää: https://www.sll.fi/espoo/2020/09/25/hepokorvenkallion-asemakaavasta mielipide/ 

Pohjois-ja Keski-Espoon yleiskaavaehdotus nähtävillä (POKE) Lue lisää: https://www.sll.fi/espoo/2020/02/10/keski-ja-pohjois-espoon-yleiskaava-uhka luonnon-monimuotoisuudelle/

https://www.espoo.fi/fi FI/Asuminen_ja_ymparisto/Kaavoitus/Yleiskaava/Vireilla_olevat_yleiskaavat/Espoon_pohjoi s_ja_keskiosien_yleiskaava_722300/Kaupunkisuunnittelulautakunnan_kokous_15(179245)

Syyskokous pidetään 20.10.2020 ja siihen on mahdollista osallistua etäyhteydellä. Leena Kauppila esitelmä aiheesta Kauriiden vaikutus Suomen luontoon. Täältä.

Syyskokouksessa valitaan uudet hallituksen jäsenet eronneiden tilalle, hyväksytään  toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2020 ja sääntömuutos yhdistyksen sääntöihin.  Ilmoittautumislomake ja asiakirjat ovat luettavissa netistä.

OTA osaa jäsenhankintakampanjaamme! Jaossa monta hienoa palkintoa! Lue lisää: https://www.sll.fi/espoo/2020/06/17/hanki-espyylle-lisaa-jasenia-ja-osallistu-kilpailuun/ 

Muut suunnitellut tulevat tapahtumat 2020 

  • Espyyn, Pro Espoonjoen ja Espoon Perinneseuran yhteinen virtuaaliretki Espoonjoen ja  Kirkon ja lähiluonnon maisemiin on katsottavissa netissä. Katso haastattelut: 

https://espoonperinneseura.net/espoon-luonto-ja-kulttuuripolku/

  • Lahokaviosammalkurssi tullaan vielä järjestämään Villa Elfvikissä ja ulkotiloissa. Tarkkaile  tapahtumia sivuillamme. 

Tule mukaan toimintaamme ja osallistu tapahtumiin! Huom! Tapahtumat voivat muuttua.  Seuraa tapahtumiamme nettisivuilla: https://www.sll.fi/espoo 

Sieltä löydät myös muut Uudenmaan piirin tapahtumat. 

Voit myös kysyä toiminnastamme espoo@sll.fi tai soita Anni Simola, puheenjohtaja gsm 040  5122338

LUE lisää: Facebookista: www.facebook.com/espoonymparistoyhdistys/ Espoon ympäristöyhdistyksen omilta sivuilta: www.sll.fi/espoo 

Jäsenet, lahjoittajat ja vapaaehtoiset tekevät Luonnonsuojeluliitosta Suomen  vaikuttavimman järjestön! 

Tervetuloa norppajengiin! 

https://www.sll.fi/tule-mukaan/vapaaehtoiseksi/