Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Luonto lainassa

Luonto lainassa 2023
Kuva: Anne Stolt

Vuoden 2023 Luonto lainassa -viikkoa vietetään 6.–12. helmikuuta. Luonnonsuojeluliiton yhdistykset järjestävät viikolla tapahtumia yhdessä kirjastojen kanssa. Lisää Luonto lainassa -tapahtumasta. Ilmastokriisi-teemalla jatketaan tänäkin vuonna. Kirjastoissa on aiheeseen liittyvää kirjallisuutta vahvasti esillä.

Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen jäseniä tapaat keskustakirjasto Oodissa ti 7.2. ja pe 10.2. esittelypisteellä 1. kerroksessa klo 11-17.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta ja ohjelmasta: Luonto lainassa -viikko valloittaa Oodin.

Tiistai 7.2. klo 1719 Luonto lainassa -kirjailijaesiintymiset

Luonto lainassa -kirjailijaesiintymiset Oodin 3. kerroksen Saarikoski-matolla tarjoavat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä näkökulmia ilmastokriisiin ja siihen vastaamiseen.

Klo 17 Jessica Haapkylä: Valtameret ja ilmastonmuutos

Klo 18 Aleksi Lehikoinen: Ilmastonmuutoksen vaikutukset linnustoon

Perjantai 10.2. klo 17–19 Luonto lainassa -kirjailijaesiintymiset ja keskustelutilaisuus

Luonto lainassa -kirjailijaesiintymiset Oodin 3. kerroksen Saarikoski-matolla tarjoavat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä näkökulmia ilmastokriisiin ja siihen vastaamiseen.

Klo 17 Antti Halkka: Halli, norppa, kirjohylje ja pyöriäinen – Itämeren merinisäkkäiden rikkautta

Klo 17:45 Antti Koli: Perhosbaarista liskonpetiin – Näin tuet pihan ja puutarhan monimuotoisuutta

klo 18:15 Natur och Miljös diskussionstillfälle: Hur påverkar kalhyggen artrikedomen och tillväxten i skogarna? Välkommen på en debatt om hyggesfritt skogsbruk.

Lauantai 11.2. klo 1012 Talvinen kasvi- ja linturetki Töölönlahdelle

Tapaaminen Oodin edessä Musiikkitalon puoleisilla ovilla. Retken jälkeen mahdollisuus tutustua Milja Laineen näyttelyyn Oodin 1. kerroksen ravintolan seinällä. Ei ennakkoilmoittautumista, tervetuloa! Voit ottaa omat kiikarit mukaan. Pukeudu sään mukaan.

Keravan ympäristönsuojeluyhdistys järjestää Luonto lainassa -viikon tapahtumia Keravan kirjastossa. Keravan vapaaehtoisia tapaat kirjaston esittelypisteellä ma-pe klo 17-18!

Lapsille luonto-aiheinen PIIRUSTUSKILPAILU yhteistyössä Onnilan kanssa! Piirrä tai askartele työ aiheesta ILMASTOKRIISI, ja tuo se Onnilaan näyttelyyn ma 13.2 mennessä. Voit osallistua myös postaamalla someen kuvan työstä käyttäen #luontolainassakerava23 tai lähettämällä kuva viestillä Onnilaan. Liitä mukaan yhteystiedot ja taiteilija ikä, arvomme osallistujien kesken tuotepalkintoja. Kuvia töistä voidaan jakaa Keravan kirjaston, Onnila Keravan ja Keravan ympäristönsuojeluyhdistyksen tiedotuksessa.

MINIROSKISTYÖPAJA keskiviikkona 8.2. klo 17.30 Onnilassa (kirjaston 2. kerros). Miniroskis on Roska päivässä -liikkeessä syntynyt, roskaamista ennaltaehkäisevä fiksu ja kätevä keksintö. Tule tuunaamaan itselle tai lahjaksi miniroskis! Sopii lapsille ja aikuisille. Tapahtuma on maksuton.

Nurmijärven luonto ry on kutsunut Luonto lainassa -viikon vieraaksi valokuvataiteilija ja kirjailija Heikki Willamon, jonka hienoa valokuvanäyttelyä pääsee katsomaan Nurmijärven pääkirjastossa. Heikki Willamo esittelee kuviaan ja kertoo työstään Nurmijärven pääkirjastossa ke 8.2. klo 18. ”Mitä muutoksia luonnossa on vuosien varrella tapahtunut?” Järj. Pääkirjasto ja Nurmijärven Luonto ry

Lapsille Luonto lainassa -viikon tapahtuma Kuuntele, kuvittele, kuvita, 11.2. klo 11-12 pääkirjastossa!

Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys viettää Luonto lainassa -viikon etkoja. Hyvinkään kaupunginkirjaston ala-aulassa voi käydä katsomassa näyttelyä Hyvinkään metsistä 3.2. asti kirjaston aukioloaikoina. Teemana on luontokadon pysäyttäminen ja ilmastokriisin ehkäisy. Peitteisten metsien ja Hyvinkään kauniiden metsämaisemien, Kytäjän, Salpausselän ja Sonnimäen lisäksi on esillä metsänhoito. Hyvinkään talousmetsissä se on ensijaisesti jaksottaista puunkasvatusta päätyen avohakkuuseen ja lajituhoon.