Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­li­jat haluavat avoimuutta Helsingin kansallisen kau­pun­ki­puis­ton valmisteluun

Luonnonsuojelijat ovat huolissaan Helsingin kansallisen kaupunkipuiston valmistelusta. Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ja Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ovat kirjoittaneet apulaispormestari Anni Sinnemäelle ja kaupukipuistotyöryhmille valmistelun avoimuuden ja laajan vaihtoehdon puolesta.

”On hienoa, että Helsinki haluaa profiloitua luontopääkaupunkina. Siksi pidämme kansallista kaupunkipuistoa Helsingille suurena mahdollisuutena.” Näin sanoo toiminnanjohtaja Ursula Immonen Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiristä.

”Pidämme tärkeänä, että kansallinen kaupunkipuisto valmisteltaisiin laajan vaihtoehdon mukaan”, Ursula Immonen korostaa. ”Tätä vaihtoehtoa on suurin joukko kaupungin karttakyselyyn osallistuneistakin kannattanut. Tämä oli myös valtuuston yksimielisen päätöksen henki, kun esiselvitystä lähdettiin tekemään. Näin saataisiin puistoon mukaan Helsingin luonnon- ja kulttuuriperinnön keskeiset osat.”

Järjestöt ovat tyytymättömiä valmistelun avoimuuteen. ”Vaikka hanke on osallisuuspilotti, kaupungin verkkosivuilta ei selviä, missä aikataulussa prosessi etenee ja kuka päätöksiä tekee. Sivuilla ei myöskään ole luvattua esiselvitysraporttia luettavana.”

Helsingin virkamiehet saattavat linjata kansallispuiston tulevaisuutta jo ensi viikolla.

Lisätiedot
– Ursula Immonen, toiminnanjohtaja, puhelin 044 258 0598, ursula.immonen(a)sll.fi
– Keijo Savola, suojeluasiantuntija, puhelin 045 652 1974. keijo.savola(a)gmail.com
– Tapani Veistola, erityisasiantuntija, puhelin 0400 615 530, tapani.veistola(a)sll.fi
– Järjestöjen kirje kaupungille: https://www.sll.fi/uusimaa/2019/06/13/kansallisen-kaupunkipuiston-valmistelusta/
– Helsingin kaupungin sivut: https://www.hel.fi/helsinki/fi/asuminen-ja-ymparisto/luonto-ja-viheralueet/puistot/kaupunkipuisto/Aikataulu/

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri tiedottaa 14.6.2019