Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Tampereen yhdistys

Tampere
Navigaatio päälle/pois

Auta ilvestä – jopa 300 tappolupaa myönnetty

Riistakeskus on myöntänyt peräti 300 poikkeuslupaa ilvesten tappamiseen. Tämä vastaa yli 12 prosenttia Suomen ilveskannasta. Apuasi tarvitaan, jotta mahdollisimman moni ilveksen tappoluvista saadaan peruttua!

Maa- ja metsätalousministeriön perusteet ilvesten tappamiselle ontuvat pahasti. Ilveksen aiheuttamat vahingot poronhoitoalueen eteläpuolella ovat minimaalisia. Kyselytutkimusten mukaan suomalaiset eivät pelkää ilvestä, vaan pikemminkin iloitsevat harvinaisesta kohtaamisesta tupsukorvan kanssa. Sen lisäks ilves on myös äärettömän tarpeellinen osa Suomen luontoa ja siitä on itse asiassa taloudellisesti enemmän hyötyä kuin haittaa. Ilves esimerkiksi rajoittaa lyhyessä ajassa moninkertaistunutta kauriskantaa.

Suomen luonnonsuojeluliitto on käynnistänyt keräyksen ilveksen avuksi. Varat käytetään mahdollisiin oikeudenkäyntikuluihin, kun Luonnonsuojeluliiton piirit ja yhdistykset valittavat mahdollisimman monesta ilveksen kaatoluvasta. Ole ilveksen asianajaja ja lahjoita MobilePaylla numeroon 27001. Mainitse viestikentässä ilves. Jos sinulla ei ole MobilePayta, voit tehdä kertalahjoituksen nettisivuillamme.

Mikäli lahjoituksia kertyy enemmän kuin oikeudenkäynneistä tulee kuluja, varat käytetään muihin luonnon puolesta käytäviin oikeustaistoihin.

Rahankeräyslupa RA/2022/19