Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Tampereen yhdistys

Tampere
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­liit­to Tampere

Suomen luonnonsuojeluliiton Tampereen yhdistys ry on Tampereella puhtaasti vapaaehtoispohjalta toimiva luonnon- ja ympäristönsuojelua edistävä yhdistys, joka kuuluu Suomen luonnonsuojeluliittoon. Yhdistys on perustettu vuonna 1981 ja sillä on jäseniä noin 1500.

Lue lisää toiminnastamme Tule mukaan!

Kuva: Teemu Saloriutta

Periaatteena kestävä kehitys

Yhdistyksen toiminnan yleisinä tavoitteina ovat

  •     luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen
  •     ympäristönäkökulman esillä pitäminen kaavoituksessa ja kaupunkisuunnittelussa
  •     kestävän elämäntavan edistäminen
  •     viihtyisän elinympäristön vaaliminen
  •     lähiluonnon merkityksen korostaminen Tampereella

Järjestämme muun muassa kaikille avoimia luontoretkiä, luonnonhoitotapahtumia ja yleisötilaisuuksia. Tiedon kaikista tapahtumista saat seuraamalla nettisivujen tapahtumakalenteria ja sähköpostilistojamme. 

Koska toimimme puhtaasti vapaaehtoispohjalta, yhdistyksemme kaipaa jatkuvasti aktiivisia ihmisiä mukaan toimintaan. Jokaisen vapaaehtoisen työpanos on tärkeä riippumatta suuruudesta. Uusien toimijoiden ei tarvitse täyttää kenenkään vanhoja saappaita eikä ulkopuolisten vaatimuksia, vaan voit tulla edistämään itsellesi tärkeitä luontoasioita sellaisella aika- ja työpanoksella kuin juuri sinulla on käytettävissä. Toimiminen yhdistyksessämme ei myöskään edellytä hallitusvastuun ottamista eikä pitkäaikaista sitoutumista, joten sellaistakaan ei tarvitse pelätä. Mukaan pääset osallistumalla yhdistyksen tapahtumiin tai ottamalla yhteyttä hallituksen jäseniin.

Yhdistyksemme suurimmat voitot ovat Pyynikin (1993), Kintulammin (2018) ja Makkarajärvi-Viitastenperä (2018) luonnonsuojelualueiden perustamiset sekä  Vattulan luonnonsuojelualueen laajennos  (2003) Kintulammilla että vaikuttaminen ja kohteiden saaminen Tampereen kaupungin luonnonsuojeluohjelmaan 2012–2020. Näitä yhdistys ajoi vuosia, jopa vuosikymmeniä. Viime vuosikymmenen taitteessa nettisivuillamme ollut Kintulammin virtuaalinen luontopolku oli merkittävässä roolissa nostaessaan kuntapäättäjien tietoisuuteen Kintulammin suojelemisen tärkeyden.

Yhdessä voimme vaikuttaa asioihin luonnon puolesta! Tervetuloa mukaan toimintaan.

Huom! Vaikka yhdistyksemme on joskus aikaisemmin toiminut nimellä Tampereen ympäristönsuojeluyhdistys, niin emme ole toimineet enää vuosiin. Nykyään kyseinen nimi on toisen itsenäisen yhdistyksen käytössä. Joten tarkistathan ennen yhteydenottoasi, että asiasi koskee oikeaa yhdistystä.

Suomen luonnonsuojeluliitto

Suomen luonnonsuojeluliiton Tampereen yhdistys ry

  • [email]
  • 0417neljä62424
  • Poste Restante 33100 Tampere