Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri

Pirkanmaa
Navigaatio päälle/pois

Mitä minä voin tehdä kan­sal­lis­puis­to­laa­jen­nuk­sen puolesta?

Mitä tehdä hakkuille Riuttaskorvessa ja muualla Seitsemisen ja Helvetinjärven välisellä alueella, jota on esitetty liitettäväksi kansallispuistoihin? Voimattomuus hakkuiden edessä voi turhauttaa. Lue täältä vinkit, mitä sinä voit tehdä kansallispuistojen laajennusesityksen ja alueen metsien puolesta.

Metsähallitus on ilmoittanut jatkavansa metsätaloutta Seitsemisen ja Helvetinjärven välisellä alueella, vaikka aluetta on esitetty liitettäväksi kansallispuistoihin. Hakkuut alueella ovat jatkuneet ympäristöjärjestöjen vetoomuksesta huolimatta, vaikka kansallispuistojen laajennusesitystä ei ole vielä käsitelty ympäristöministeriössä.

Kiinnostaisiko sinua edistää metsien suojelua ja luontokadon ja ilmastokriisin torjuntaa? Alla muutamia vinkkejä konkreettiseen toimintaan Riuttaskorven ja koko laajennusesitysalueen metsien puolesta. Tulosta täältä adressimainos ja vie se laavulle, kirjastoon tai kylän ilmoitustaululle. Täältä löydät myös kansallispuistoesityksen tiivistelmän, jonka voit lähettää kansanedustajille tai omalle kunnanvaltuutetullesi.

Allekirjoita adressi ja levitä adressimainosta

Oletko jo allekirjoittanut adressin hakkuiden keskeyttämiseksi ja kansallispuistojen laajentamiseksi? Voit allekirjoittaa adressin täällä, allekirjoitukseen tarvitset vain toimivan sähköpostiosoitteen.

Auta hankkimaan adressille lisää kannatusta tulostamalla adressimainos ja viemällä se paikkaan, jossa liikkuu ihmisiä, jotka voisivat kannattaa Etelä-Suomen laajimman kansallispuistokokonaisuuden perustamista ja suuren yhtenäisen metsämantereen suojelemista. Kannustamme viemään adressimainoksia vain luvallisiin paikkoihin esimerkiksi kirjastojen, kauppojen tai oppilaitosten ilmoitustauluille.

Tulosta_tästä_adressimainos lyhyellä tekstillä (toimii A4 koossa)

Tulosta tästä_adressimainos pidemmällä tekstillä (toimii parhaiten A3 koossa)

Adressimainoksissa on QR-koodi ja suora lyhytosoite adressisivustolle, jolloin allekirjoittamaan pääsee suoraan älypuhelimella.

Vetoa kansanedustajiin tai valtuutettuihin

Kansallispuistojen laajennus edellyttää laajaa paikallista tukea. Kansallispuistoesityksen tiivistelmä on tulostettavissa tai ladattavissa tästä:

Tiivistelmä Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistojen laajennusesityksestä.

Lähesty päättäjiä, paikallisia yrittäjiä tai muita tahoja, jotka voisivat kannattaa esitystä ja hae tukea laajennukselle. Laajennus toteutuu vain, jos sille on laaja paikallinen tuki.

Kiitos avustasi luonnon puolesta!

 

Avauskuva: https://www.facebook.com/suojellaanriuttaskorpi/photos/103923528779935