Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Nokialaisia luon­non­suo­je­li­joi­ta palkittiin ansiomerkein

Tiedote 10.1.2024

Valtakunnallinen Suomen luonnonsuojeluliiton (SLL) hallitus myönsi hopeisen ansiomerkin Nokian paikallisyhdistyksen jäsenille Tapio Perttuselle ja Keijo Rantaselle. Molemmat ovat toimineet aktiivisesti luonnonsuojeluliiton Nokian yhdistyksessä yli kymmenen vuoden ajan.

Ympäristökasvatus on Tapio Perttusen sydäntä lähellä. Työssään nokialaisen päiväkodin lastentarhanopettajana Tapio Perttunen opasti lapsia kulkemaan luonnossa. Pedagogina hän totesi metsässä ja luonnossa oleilun rauhoittavan levottomiakin lapsia. Metsään lähtiessä lasten välinen kilpailu ja kiistat jäivät päiväkodin portille.

Tapio Perttunen kasvatti monta päiväkotilasten sukupolvea luonnon havainnointiin Halimaankallion metsissä ja jäkäläpeitteisillä kumpareilla. Mieltymyksensä osoituksena lapset nimittivät yhden jäiden silottaman pyöreän kumpareen Aurinkokallioksi. Tapio Perttusen aloitteesta alkanut toiminta Halimaankallioiden säilymiseksi johti kaupunginvaltuuston päätökseen, jolla luovutaan alueelle suunnitellusta rakentamisesta.

Tapio Perttunen toimi myös SLL Nokian taloudenhoitajana. Eläköityään hän katselee maailmaa kameransa tähtäimen takaa. Hänen taidokkaita luontokuviaan nähdään muun muassa yhdistyksen julkaisuissa.

Keijo Rantanen on syntyperäinen nokialainen ja historioitsija. Hän tuntee kotikaupunkinsa menneisyyden ja teollisuuspainotteisen historian kuin omat taskunsa ja avaa sitä elävästi kuulijoilleen.

Korvaamattoman rakennetun ympäristön ja kulttuuristen arvojen säilyminen on Keijo Rantaselle tärkeää ja hän on kiinnittänyt tähän huomiota Nokian kaupungin maankäytön suunnitelmissa. – Kulttuuriympäristöjen ja historiallisten rakennuskokonaisuuksien arvostaminen kuuluu sivistykseen ja sen tulee näkyä kaupungin maankäytössä, sanoo Keijo Rantanen.

Keijo Rantanen on edustanut yhdistystä SLL Pirkanmaan piirin hallituksessa ja SLL:n liittovaltuustossa sekä kaupungin kulttuuri- ja kansalaistoiminnan seuraparlamentissa.

Ekologisen elämäntavan ja ympäristön kannalta kestävät valinnat ovat Keijo Rantaselle yksilön vastuullista toimintaa, jota toteutetaan arjessa. Hän taittaa työ-, harrastus- ja lomamatkansa polkupyörällä kesät talvet. Pitkillä matkoilla hän käyttää julkisia välineitä kuljettaen pyöräänsä mukanaan.

SLL Nokian syyskokouksessa 2023 Keijo Rantanen valittiin yhdistyksen puheenjohtajaksi vuodelle 2024. Hallitukseen valittiin Kaarina Davis, Kaija Helle, Marko Jaakkola, Tiina Kauppi, Markku Kinnunen, Sanna Lehtinen ja Anni Manninen.