Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Suomen luon­non­suo­je­lu­liit­to palkitsi Vuoden vapaaehtoiseksi SLL Nokian Kaija Helteen

Suomen luonnonsuojeluliitto viettää tänä vuonna 85-vuotisjuhlaansa. Vuoden huipennukseksi Kaija Helle palkittiin Vuoden vapaaehtoisen kunniamaininnalla.

Me kaikki Kaijan kanssa vapaaehtoistyötä tehneet ja hänen järjestämiinsä retkiin ja tapahtumiin osallistuneet tiedämme, että tunnustus meni todellakin oikeaan osoitteeseen.

Nokialaiset ovat oppineet tuntemaan Kaijan henkilönä, johon voi ottaa yhteyttä neuvoja saadakseen, kun omaa lähiluontoa uhkaa esimerkiksi jokin kaavoitushanke. Kaija on luonnon tietopankki ja hän on aina valmis auttamaan. Hän jakaa tietoa kaikille ilolla ja innolla vuoden- tai vuorokauden aikaan katsomatta.

Iloitsemme tunnustuksesta hänen kanssaan. ONNEA KAIJALLE!

Kuva: Liisa Hulkko

Valinnan perustelut: Kaija Helle on kymmenien vuosien ajan uurastanut luonnonsuojelutietouden edistämiseksi. Hän on aina valmis auttamaan tilanteessa kuin tilanteessa. Hän on vienyt yhteensä tuhansia ihmisiä luontoon tutustumaan retkillään ja mitä erilaisimmilla ideoimillaan tapahtumilla. Hän käärii aina hihansa tehdäkseen kaavalausuntoja ja hän on vaan kerta kaikkiaan esimerkillinen ihminen, hän jakaa ilolla kaikkea luontotietouttaan ja luo yhteistyösuhteita joka suuntaan. Vitsailemme, että Kaija on yhdistyksemme täysipäiväinen työntekijä. Ainoa vaan, että hän ei saa tietenkään vapaaehtoistyöstä palkkaa. Tässä on Nokian yhdistyksen ”aiemmmat tapahtumat”, joista valtaosalla Kaijalla on ns. sormensa pelissä: https://www.sll.fi/nokia/toiminta/tapahtumat/ Laadukkaiden tapahtumien ansiosta on helppo tehdä jäsenhankintaa, yhdistyksemme jäsenmäärä on jatkuvassa nousussa.”

Luonnonsuojeluliiton päätösesitysteksti:

”Valitaan vuoden 2023 vapaaehtoiseksi Kaija Helle. Helle on yksi SLL Nokian pitkäaikaisista ja kantavista voimista ja hänen on monesti todettu olevan yksi luonnonsuojelun kasvoista. Esimerkiksi vuonna 2019 on Kaijan retkellä ollut osallistuja todennut halauksen kera ”Kaijan retkillä kaikki murheet unohtuu”. Helteelle on myönnetty kultainen ansiomerkki vuonna 2013.”

Näin Kaija kuvailee tunnelmiaan:

”Toki vuoden vapaaehtoisen titteli tuntuu hyvältä ja merkittävältä. Olin hyvin yllättynyt siitä tiedon saadessani. Työ luonnon hyväksi on selkärangassani, ja koen sen yhtä tärkeäksi ja arvokkaaksi, kuin minkä tahansa muun työn. Maankäytön lausunnot ovat teettäneet töitä vapaaehtoisvuotenanikin. Luonto-opetus ja retkien ja talkoiden vetäminen ovat mielestäni parasta, ja niitäkin kertyi lukuisia vuoden aikana. Olin keväällä asiantuntijana valmistelemassa nokialaisen Emäkosken koulun yläasteen tekemää luontoaiheista nukketeatteriesitystä, jota esitettiin esikoulun ja ala-asteiden lapsille. Tämä oli koulun ja yhdistyksemme uusi avaus ja hieno ja luova kokemus. Maankäytön luontoa tuhoavien suunnitelmien seuraaminen ja niihin reagoiminen työllistää meitä liiton toimijoita etelästä pohjoiseen. Olen huolissani yleisestä uupumuksesta työtaakan alla. Toivon liiton johdolta lisää resursseja ja taloudellista tukea yhteisten tavoitteidemme toteutukseen. Yhteisöllisyys on ydintämme. Meillä SLL Nokian yhdistyksessä on loistava tiimi, jossa on säihkettä, hyvä meininki ja tekemisen halua. Luonnon hyväksi toimiminen voimauttaa tekijäänsä.”