Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Kertomus yö­lau­la­ja­ret­kel­tä

Aika: 3.6.2023 klo 22-00

Paikka: No, Kesäniemi, No, Kauniainen

Läsnä:

– Oppaina Jarmo Koivisto, Jouni Riihimäki, Anne Viitalaakso

– Osallistujia 25, joista nuoria 3

Aluksi valoisassa ja koleassa kesäkuun illassa kuultiin ja nähtiin tiiroja, lokkeja, naakkoja, kanadanhanhia, kurkia, joutsenia, sinisorsia, härkälintuja, sepelkyyhkyjä, silkkiuikkuja, telkkäpoikue ym.

Iso kottaraisparvi (30) pyrähteli Kuljun pellolle ja katosi ruovikkoon, joten Kesäniemen ja lähialueen poikaset ovat jo lennossa emoineen.

Pellolla juoksi metsäkauriita ja rusakoita. Nähtiin kaksi meriharakkaa lennossa Kulovedelle ja hetken päästä lähisaaresta lensi takaisin kolme meriharakkaa piippaillen yli Piikkilänjärvelle.

Kuljun kartanon alueella on joka kesä ollut viitakerttusia ja niinpä oli jo retken aluksi kaksi äänessä retkeläisille iloksi. Myöhemmin yöllä niitä oli jo neljä äänessä. Satakielten näppäilyt Kesäniemessä alkoivat klo 22.40. Ainakin kaksi satakieltä oli äänessä Kesäniemessä ja Siuron Lammasnokan satakieli kuului kaukaa myyös. Käki kukkui kauempana.

Suuntasimme Piikkilänjärven toiselle puolelle Kauniaisiin kuuntelemaan ruisrääkkää, joita oli ainakin kaksi äänessä. Maurilta kuului myös viitakerttunen. Kaksi lehtokurppaa lensi yli äännellen. Sadepisarat putoilivat keskiyöllä ja oli aika vetäytyä yöpuulle.