Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Retkemme luon­non­ti­lai­sel­le suolle

Kuva: Johanna Raivio

SLL Nokian järjesti 8.10. syysretken Ruoveden Siikanevan luonnonsuojelualueelle, joka on Pirkanmaan laajin neva eli avosuo. Sen pinta-ala noin 10 hehtaaria. Suo on ojittamaton ja vain reunoilla on umpeutuneita ojia. Luonnontilaisen suon ilme on levollinen.  Aamupäivällä kulkiessamme nevan yli lentänyt kohahteleva tuuli riepoi sadetakkejamme ja vaakasuoraan piiskannut sade koetteli tasapainoamme liukkailla pitkospuilla. Se vain nauratti säänkestäviä retkeläisiä.

Evästelimme reitin puolivälissä olevalla laavulla ja samalla sää selkeni. Iltapäivällä kuljimme auringon kultaamassa maisemassa. 

Palasimme posket hehkuen.

Retken oppaina olivat SLL Pirkanmaan piirin aluesihteeri Anne Hirvonen ja Kaija Helle.