Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Terveiset Koukkujärven perheretkeltä

Kuvat: Tanja Malmberg

Koukkujärven perheretkellä tunnelmat olivat varsin talviset. Retki alkoi sankassa lumipyryssä, mutta saimme nauttia myös auringon vilahtelusta pilvenriekaleiden lomasta. Lumen runsauden vuoksi pulkka oli kätevä kulkuväline pienimmille, jotka tosin etenivät reippaasti umpihangessa nelivedollakin.

Reitillä näimme koivupökkelössä tulentekoon käytettyjä taula- ja arinakääpää ja käpytikan syönnöksiä männyn rungolla. Rämeellä hangelta pilkistivät vaivaiskoivun varvut pikkuruisine silmuineen. Se oli kaikille uusi tuttavuus. 

Lopuksi jutustelimme nuotiolla ulkona olosta säässä kuin säässä ja luonnon tuomasta hyvästä olosta. Perheretkiä toivottiin lisää ja tulemme niitä järjestämään.

Kiitos kaikille retkelle osallistuneille!

Teksti: Kaija Helle