Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Mielipide (17.2.2022) asemakaavan osallistumis- ja ar­vioin­ti­suun­ni­tel­maan koskien Nokian kaupungin 11. kaupunginosan kiinteistöjä 536-407-1-265, 536-418- 4- 192, 536-418-4-244 ja 536-418-21-5 eli Knuutilan kartanon ympäristöä ja kartanoa ympäröiviä peltoja osoitteessa Lukkisalmentie 49.

Kuvia Knuutilan kartanon pihapiiristä.
Knuutilan kartanon historia alkaa 1400-luvulta ja 1880-luvulta oleva päärakennus talousrakennuksineen on säilynyt nykyaikaan lähes alkuperäisessä asussaan. Kartano ympäristöineen edustaa arvokkainta rakennettua ympäristöä Nokialla.
Siuro-Seuran toimesta kartanon rakennukset on kunnostettu pieteetillä ympäristöä ja luontoa vaalien. Kartano on suosittu juhla- ja kokouspaikkana ja erityisen suosittu se on hääparien juhlapaikkana.
Knuutilan kartanon ympäristö edustaa maakunnallisesti merkittäviä kulttuurisia, historiallisia ja ympäristöllisiä arvoja. Ihmisten nautinnon maksimoimista edistämään luodulla leirintäaluesuunnitelmalla välineellistetään ja vaarannetaan näiden korvaamattomien arvojen säilymistä.
Pohjoista peltoa jonne mökkejä ja matkailuvaunuja on suunniteltu sijoitettavaksi. Pellot ovat viljelykäytössä, niin kuin ne ovat olleet jo useita satoja vuosia.
Knuutilan kartanon peltojen maaperä on jääkauden sulavesien jättämää hienojakoista, liejusta ja savesta koostuvaa maannosta. Maaperä on luontaisesti runsasravinteista ja erinomaista ruokakasvien kasvatukseen. Olisi suurta tuhlausta hävittää peruuttamattomasti parasta viljelymaata leirintäalueen alle.