Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Mielipide ase­ma­kaa­va­muu­tok­sen luonnokseen, joka koskee Nokian kaupungin 10.kaupunginosan (Maatialan) korttelia 25, korttelin 26 tonttia 4, korttelin 27 tonttia 1 sekä viher-, erityis-, maisemapelto-, vesi- ja katualuetta, eli Pitkäniemen sairaalan aluetta, 14.1.2022.

Kuvia Knuutilan kartanon pihapiiristä.
Knuutilan kartanon historia alkaa 1400-luvulta ja 1880-luvulta oleva päärakennus talousrakennuksineen on säilynyt nykyaikaan lähes alkuperäisessä asussaan. Kartano ympäristöineen edustaa arvokkainta rakennettua ympäristöä Nokialla.
Knuutilan kartanon ympäristö edustaa maakunnallisesti merkittäviä kulttuurisia, historiallisia ja ympäristöllisiä arvoja. Ihmisten nautinnon maksimoimista edistämään luodulla leirintäaluesuunnitelmalla välineellistetään ja vaarannetaan näiden korvaamattomien arvojen säilymistä.
Siuro-Seuran toimesta kartanon rakennukset on kunnostettu pieteetillä ympäristöä ja luontoa vaalien. Kartano on suosittu juhla- ja kokouspaikkana ja erityisen suosittu se on hääparien juhlapaikkana.
Pohjoista peltoa johon vuokramökkejä ja matkailuvaunuja on suunniteltu. Pellot ovat viljelykäytössä, niin kuin ne ovat olleet jo useita satoja vuosia.
Knuutilan kartanon peltojen maaperä on jääkauden sulavesien jättämää hienojakoista, liejusta ja savesta koostuvaa maannosta. Maaperä on luontaisesti runsasravinteista ja erinomaista ruokakasvien kasvatukseen. Olisi suurta tuhlausta hävittää peruuttamattomasti parasta viljelymaata leirintäalueen alle.