Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Sienitapahtuma Löytiksessä

Sienitapahtuma. Kuva: Timo Tuomisto

Erittäin kuiva elokuu koetteli sieniharrastajia. Syyskuun alun perinteiseen sienitapahtumaan Löytiksessä saatiin kuitenkin näytteille n. 70 eri sienilajia. Sieniasiantuntijoina näyttelyssä toimivat Tampereen Sieniseuran Leena Hammar ja Lasse Kosonen sekä Nokian Luonnosta Anne Viitalaakso, Markku Selin ja Timo Tuomisto. Lähemmäs sadan sienistä kiinnostuneen asiakkaan kanssa käytiin keskustelua mm. sienten tunnistamisésta, sienten säilömisestä ja sieniresepteistä. Mustavahakas tuntui olevan sieniasiantuntijain suosikkisieni. Leena Hammar esitteli myös muutamia värjäykseen käytettäviä sieniä: varsinkin kookas samettijalka herätti ihmetystä ja ihastusta. Niukasta sadosta huolimatta joku onnekas sai näyttelyn lopuksi ainakin tattimuhennoksen ainekset mukaansa.