Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pirkanmaan piiri Nokian yhdistys

Nokia
Navigaatio päälle/pois

Hetkiä maalla ja merellä – kuvia luontomme mo­ni­muo­toi­suu­des­ta

Sinivuokko Kuva: Aki Salokatve

Nokialainen valokuvaaja Aki Salokatve tarkkailee luonnon ilmiöitä kameransa linssin läpi. Hän esitteli mielimaisemiaan Kerholassa järjestetyssä illassa yleisön seuratessa esitystä keskittyneesti ja hiirenhiljaa.

Tilaisuudessa näimme hänen puhuttelevia otoksiaan lähiympäristöstään ja mereltä. Aki Salokatve tarkkailee luontoa kokonaisuutena ja hänellä on taiteellisuutta kuvaajan katseessaan. Katsoja voi miltei nähdä sinivuokon terälehtien värähtävän ja koskikaran siiven liikkeen linnun laskeutuessa.

Merellä jäiden hiomien kallioiden muodot muuttuvat vuodenajan ja vuorokauden valon mukaan. Paahteen, tuulten, sateiden, jään ja myrskyjen armoilla elävien kasvien, lintujen ja muun luonnon selviämistä voi vain ihmetellä. Niillä on todelliset extreme-olosuhteet, joissa ne elävät päivästä ja vuodesta toiseen.

Aki Salokatveella on useita meriittejä muun muassa Vuoden luontokuva-kilvassa. Hänestä kuulemme vielä!

Sinivuokko. Kuva: Aki Salokatve