Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Nilsiän luonnon­­suojelu­yhdistys

Vihdoin kevät. Pitkä, kylmä talvi takana, mutta huhtikuun talviset alkupäivät ovat kääntyneet keväisen lämpimiksi. Hankikanto, joka oli erinomainen ja kutsui jäälle ja metsiin suksilla ja jalkaisinkin, on kääntynyt pehmeiksi, kutistuviksi hangiksi ja soliseviksi puroiksi. Auringon voima näyttää mahtinsa. Nauttikaamme valosta ja lämmöstä ja muuttolintujen odotuksesta. Yhdistyksemme on jälleen rakentanut uusia linnunpönttöjä. Voit hankkia niitä ja samalla tukea yhdistyksen taloutta. Soita 0504645458 (Mauri Tiainen)

Lue lisää toiminnastamme 2024 Yhdistyksen facebook-sivut

Kuva: Mauri Tiainen

Periaatteena kestävä kehitys

Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys ry on luonnon- ja ympäristönsuojelusta sekä luonnon harrastamisesta kiinnostuneiden paikallisyhdistys.

Nilsiän yhdistys on perustettu 1986. Se toimii Pohjois-Savon piirin alueella ja on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys. Yhdistyksen jäsenmäärä on 44 vuoden 2024  alussa.

Yhdistyksen tehtävänä on vahvistaa luonnon- ja ympäristönsuojelua toiminta-alueellaan sekä syventää luontoon kohdistuvaa harrastusta jäsenistön piirissä.

Vuonna 2024 keskeisinä teemoina yhdistyksessä ovat lähiluonto ja sen hyväksi tehtävä luontoa suojeleva työ,  lähiluontoa käsittelevä näyttely Luonto Lainassa -viikon aikana Nilsiän kirjastossa sekä lajikato ja sen torjunta.

Sinäkin olet tervetullut aktiiviseen joukkoomme. Tartu tilaisuuteen! Voit liittyä joukkoomme sivun oikeassa yläreunassa olevan ”LIITY”-painikkeen kautta.

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri

Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys ry.

  • [email]
  • p. 050 4645458
  • Laitilantie 21, 73300 Nilsiä /y-tunnus 3040879-5

Ajankohtaista

NLY:n kesätyöpaikat

Yhdistykseemme haki kesätyötukea "Keäduuni OP:n piikkiin" kahdelle nilsiäläiselle nuorelle. Työ tulee olemaan vieraslajien kitkemistä eri puolilla Nilsiän taajamaa, jota työtä olemme jo yhdistyksenä tehneet useana kesänä talkoovoimin. Yleisimmät vieraslajit Nilsiässä ovat jättipalsami ja lupiini.

Lue lisää

Opi tuntemaan kasvit, hyönteiset ja sienet!

Luonnontieteellinen keskusmuseo (LUOMUS) on aloittanut 100 lajia -haasteen, jonka tarkoituksena on kannustaa ihmisiä tunnistamaan sata hyönteis-, kasvi- tai sienilajia vuoden aikana. Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys haluaa aktivoida jäseniään osallistumaan haasteeseen ja samalla olemaan mukana tiedon keruussa ja tilanne kartoituksessa,  jota ilmastonmuutos kaiken aikaa muuttaa sekä lajien runsauden että levinneisyyden…

Lue lisää

Luentoa ja kokoustamista

Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys piti kevätkokouksensa ke 13.3 Nilsiän kirjastossa. Tilaisuus aloitettiin kuitenkin luennolla, jonka pito Nilsiän reitin suojeluyhdistyksen puheenjohtaja Raimo Timonen. Raimon intohimo on saada taimenkanta palautettua Nilsiän reitillä, jonka varrella…

Lue lisää