Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Nilsiän yhdistys

Nilsiä
Navigaatio päälle/pois

Nilsiän luonnon­­suojelu­yhdistys

Keskikesä käsillä. Lintuemot saaneet pesueen poikaset ulos pesästä, ruokintaa pesän ulkopuolella lähes täysikasvuisille poikasille käynnissä. Tänään huomasin leppälinnun ruokkivan piha-aidan päällä poikastaan, joka sirkutuksellaan alati janosi lisää ruokaa. Siilin kuulin iltayöstä rapistelevan lehtikasassa, tervapääskyjen kaartelevan iltayön taivaalla korkeuksissa ja hiljenevän valoisan yön hiljaisuudessa rusakon kiertelevän pihamaalla ruuan etsinnässä. Paljon on valinnan varaa ruokapöydän antimiksi kaikilla luontokappaleilla. Niin myös meillä ihmisillä: marjavuosi näyttäytyy erinomaisena. Lakkaa runsaasti soilla, samoin mustikkaa kankaille. Mene luontoon ja nauti.

Lue lisää toiminnastamme 2024 Yhdistyksen facebook-sivut

Kuva: Mauri Tiainen

Periaatteena kestävä kehitys

Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys ry on luonnon- ja ympäristönsuojelusta sekä luonnon harrastamisesta kiinnostuneiden paikallisyhdistys.

Nilsiän yhdistys on perustettu 1986. Se toimii Pohjois-Savon piirin alueella ja on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys. Yhdistyksen jäsenmäärä on 44 vuoden 2024  alussa.

Yhdistyksen tehtävänä on vahvistaa luonnon- ja ympäristönsuojelua toiminta-alueellaan sekä syventää luontoon kohdistuvaa harrastusta jäsenistön piirissä.

Vuonna 2024 keskeisinä teemoina yhdistyksessä ovat lähiluonto ja sen hyväksi tehtävä luontoa suojeleva työ,  lähiluontoa käsittelevä näyttely Luonto Lainassa -viikon aikana Nilsiän kirjastossa sekä lajikato ja sen torjunta.

Sinäkin olet tervetullut aktiiviseen joukkoomme. Tartu tilaisuuteen! Voit liittyä joukkoomme sivun oikeassa yläreunassa olevan ”LIITY”-painikkeen kautta.

Pohjois-Savon luonnonsuojelupiiri

Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys ry.

  • [email]
  • p. 050 4645458
  • Laitilantie 21, 73300 Nilsiä /y-tunnus 3040879-5

Ajankohtaista

Saunavastatalkoot Käärmekallion laavulla

Tämäkin on nyt koettu: Tehdä omin käsin saunavastoja pystyssä olevista rauduskoivuista. Valmiit vastat ripustetaan kuivattamista varten pimeään ulkorakennukseen. Ohessa kuvasarja talkoistamme Kirsti Taattolan koivikossa Käärmekallion laavun läheisyydessä kauniina kesäpäivänä…

Lue lisää

Vieraslajitalkoiden infotaulu tiedonvälitykseen

Kesän aina Nilsiän luonnonsuojeluyhdistys järjestää lukuisia vieraslajitalkoita jättipalsamin ja lupiinin hävittämiseksi. Jotta tieto talkootapahtumista olisi aina ajantasalla ja helposti saatavilla kaikille asiasta kiinnostuneille, on järkevää laatia taulukko, josta helposti voi saada tarvittava tieto. Ohessa taulukko, joka täydentyy sitä mukaan, kun talkoot etenevät.

Lue lisää

NLY:n kesätyöpaikat

Yhdistykseemme haki kesätyötukea "Keäduuni OP:n piikkiin" kahdelle nilsiäläiselle nuorelle. Työ tulee olemaan vieraslajien kitkemistä eri puolilla Nilsiän taajamaa, jota työtä olemme jo yhdistyksenä tehneet useana kesänä talkoovoimin. Yleisimmät vieraslajit Nilsiässä ovat jättipalsami ja lupiini.

Lue lisää