Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri

Keski-Suomi
Navigaatio päälle/pois

Vetosimme Keski-Suomen ELY-keskukseen Kaipolan ym­pä­ris­tö­ris­kien torjumiseksi

Päijännettä. Kuva: Wikimedia commons, CC BY-SA 3.0, Tiia Monto

Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiri ja Jämsän seudun paikallisyhdistys jättivät yhteisen vetoomuksen, jossa ilmaisimme huolemme Kaipola Recycling oy:n nykymuotoisen toiminnan aiheuttamista riskeistä alueen ympäristölle. Päijänteen rannalla entisen paperitehtaan alueella toimiva Kaipola Recycling ei ole noudattanut koetoimintalupansa ehtoja, vaan on varastoinut tuhansia tonneja poltosta kertynyttä tuhkaa taivasalla. Lisäksi yrityksellä on polttoa odottavaa muovijätettä pihalle kasattuna, säiden armoilla. Vetoomukseemme tästä. Aiheesta julkaistiin 11.4.2023 YLE:n uutinen, jossa myös piirin toiminnanjohtajan lyhyt haastattelu käynniltämme Kaipolassa 17.3.2023. Yritys on ELY:n viimeisimmän kehotuksen jälkeen alkanut vihdoin siirtää tuhkaa varastoon sisätiloihin.