Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri

Keski-Suomi
Navigaatio päälle/pois

Muistutimme Lapsukansuon (Multia) ympäristöluvan ve­si­tys­ha­ke­muk­ses­ta

Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiri muistutti Neovaa (ent. Vapo) Multian Lapsukansuon ympäristöluvan ehtojen heikennyshakemuksesta. Reilun neliökilometrin kokoisen turvesuon vedet laskevat taimenpitoiseen Pengerjokeen. Alunperin jäsenyhdistyksemme Keuruun luonnonystävät muistutti kaivuuhankkeesta jo vuonna 2007.

Lapsukansuolla Neova ei ole kyennyt saavuttamaan ympäristölupansa ehtoja kertaakaan vuosina 2017-2020. Pahimmillaan fosforipäästöt ovat jopa lisääntyneet 100 %:lla yhdellä neljästä pintavalutuskentästä. Neova vaatii ympäristöluvan muuttamishakemuksessaan fosforin pidätystehon alentamista viidesosaan alkuperäisen ympäristöluvan raja-arvosta.

Piiri on muistuttanut tähän mennessä jo 15 turvesuon ympäristöluvan vesityshakemuksesta.

Muistutus pdf-muodossa