Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri

Keski-Suomi
Navigaatio päälle/pois

Valitimme mal­mi­net­sin­tä­lu­vas­ta Korpilahdella 27.1.2022

Keski-Suomen piiri osallistui kanadalaisen kaivosyhtiö Mawsonin malminetsintäluvasta tehtyyn valitukseen. Lupa on myönnetty noin 370 hehtaarin alueelle kullan ja sinkin etsimiseen. Malminetsinnän ympäristövaikutuksia olisi vaikea tai mahdoton hallita, ja toiminta olisi riski erityisesti alueen vesistöille. Valituksessa on mukana useita paikallisia toimijoita, mukaan lukien Jyväskylän seudun luonnonsuojeluyhdistys. Mawson ilmoitti 14.1.2022 Facebookissa luopuvansa luvasta. Virallista ilmoitusta tästä ei kuitenkaan maanomistajille Tukesilta tullut ennen valitusajan loppumista, mistä syystä valitus päätettiin tehdä yhtiön ilmoituksesta huolimatta. Valitukseen tästä.