Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri

Keski-Suomi
Navigaatio päälle/pois

Toi­min­nan­joh­ta­jan sijainen esittäytyy

Taina Peltonen suksilla lumisessa maisemassa
Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piirin toiminnajohtajan sijainen Taina Peltonen viihtyy luonnossa ympäri vuoden.

Keski-Suomen piirin toiminnanjohtaja Titta Makkonen jäi vuodenvaihteessa äitiyslomalle, ja häntä sijaistaa Taina Peltonen, joka kertoo:

Olen vastavalmistunut hallintotieteiden maisteri ympäristöpolitiikan opintosuunnasta. Maisteriohjelmassa Tampereen yliopistossa opiskelin ympäristöpolitiikan lisäksi venäjää ja psykologiaa. Tein opintoihini kuuluvan työharjoittelun Murmanskissa Bellonassa, norjalaisessa ympäristöjärjestössä.

Alemman korkeakoulututkinnon suoritin jo vuonna 2004 Iso-Britanniassa asuessani. Työskentelin monet vuodet Lontoossa ja sittemmin Edinburghissa ympäristöalalla, erityisesti kestävän liikkumisen projektien parissa. Näissä kannustettiin eri tavoin ihmisiä esimerkiksi kävelemään, pyöräilemään ja käyttämään julkisia liikennevälineitä työmatkallaan autoilun sijaan. Paluumuutin Suomeen vuonna 2011, ja opiskelin usean vuoden ajan käytännönläheisiä aloja yrttien rohdoskäytöstä joogan ohjaamiseen ja ympäristönhoitoon, kunnes innostuin palaamaan yliopistoon vuonna 2016.

Elämänvalintojani on teini-ikäisestä asti ohjannut tietoisuus ympäristön yhä pahemmin kriisiytyvästä tilasta. Työ luonnonsuojelun parissa on siksi minulle hyvin merkityksellistä. Työn ohella nautin myös luonnossa oleskelusta, mihin nykyisessä asuinpaikassani Muuramessa onkin hienot edellytykset. Kevään tullen aion löytää pohjoisesta Keski-Suomesta asuinpaikan, jossa voin harjoittaa luonnonläheistä elämäntapaa palkkatyön ohella. Kesäisin pidän kasvimaata ja keräilen tee- ja rohdosyrttejä, marjoja ja sieniä. Hyöty ja huvi yhdistyvät myös pyöräilyssä, joka on minulle mieluisa liikkumismuoto ympäri vuoden. Lisäksi harrastan talviuintia, kitaransoittoa ja käsitöitä.

Toiminnanjohtajan sijaisena jatkan edeltäjieni jalanjäljissä, työskennellen sydämellä Keski-Suomen luonnon tilan ylläpitämiseksi ja parantamiseksi. Työsarkaa riittää, ja kaikkien panosta tarvitaan. Pyrinkin jatkamaan aktiivista yhteistyötä paikallistoimijoiden ja eri yhteistyökumppaneiden kanssa.

Minuun voi olla yhteydessä piirin toiminnanjohtajan tehtäviin liittyen: keski-suomi(a)sll.fi tai 040 354 0063.

Nähdään ja kuullaan!

t: Taina Peltonen