Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Keravan yhdistys

Kerava
Navigaatio päälle/pois

Keravan ym­pä­ris­tön­suo­je­lu- yhdistys

Kutsumme sinut nauttimaan luonnosta ja vaikuttamaan sen säilymiseen!

Vaikuta ja toimi Nauti luonnosta

Kuva: Liisa Hyttinen

Pieni suuri viherkaupunki

Keravalla nautitaan luonnonläheisestä asumisesta, arkeen soluttautuvista metsähetkistä ja ekologisen elämäntavan mahdollistavasta tiiviistä kaupunkirakenteesta. Kaupunki lupaa jokaiselle asukkaalle viheralueen korkeintaan 300 metrin päässä kotiovelta ja kevyen liikenteen verkosto ulottuu keskustasta kaikille kaupungin laidoille.

Kaupunki rakentuu kuitenkin yhä tiiviimmäksi, kun väki pakkautuu pääkaupunkiseudulle. Luontomme säilyminen on koko ajan uhattuna ja monta arvokasta aluetta on jo menetetty. Säilyttääksemme nykyisen ihmisille, eläimille ja kasveille elintärkeän viheralueverkoston meidän on toimittava. Helppo ja vaikuttava teko on liittyä jäseneksi. Luonnonsuojeluliitto vaikuttaa lakien valmisteluun ja päätöksentekoon.

Ilmastonmuutos on yksi suurimmista aikamme ympäristöongelmista. Ilmastokriisin vaikutukset ovat jo täällä, ne ovat havaittavissa lähes kaikkialla. Monimuotoisen luonnon turvaaminen on äärimmäisen tärkeää, sillä monimuotoinen luonto kestää paremmin ilmaston tuomat haasteet ja takaa myös ihmisten hyvinvoinnin. Keravalla torjutaan ahkerasti vieraslajeja ja siten autetaan luontoa kestämään muutokset.

Vuosi 2023 oli juhlavuosi, yhdistyksemme täytti 50 vuotta. Vuosi 2024 on puolestaan Keravan juhlavuosi. Yhdistyksemme osallistuu Kerava 100 vuotta -juhlavuoteen luontorasteilla yhteistyössä Keravan Urheilijoiden ja Keravan Ladun kanssa.

Keravan ympäristönsuojeluyhdistys tarjoaa mahdollisuuksia nauttia lähiluonnosta yhdessä, edistää ekologista elämäntapaa ja vaikuttaa luontoalueita koskeviin kaavamuutoksiin.

Tule mukaan!

Yhdessä suojelemme suomalaisen luonnon.

 

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri

Keravan
ympäristönsuojeluyhdistys

  • [email]