Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Joensuun yhdistys

Joensuu
Navigaatio päälle/pois

Joensuun jät­ti­pal­sa­mi­tal­koot 2023

Joensuun vieraslajitalkoot 2023. Päivämäärät kohteille.
Haalarimerkki, jossa kieltomerkin takana jättipalsami. Haalarimerkissä lukee "Vieraslajit".
Vieraslajitalkoista saa palkinnoksi hiha- tai haalarimerkin, kun olet ollut mukana yhteensä kaksi tuntia!

Tervetuloa mukaan talkoilemaan! Talkoissa keskitytään haitallisten vieraslajien poistoon, pääasiassa jättipalsamiin. Jättipalsami on haitalliseksi vieraslajiksi luokiteltu kasvi. Se leviää siementensä avulla tehokkaasti. Palsami on tehokas kilpailija ja haitalliseksi luokiteltu, koska se jättää kotoperäiset lajit varjoonsa ja näin ollen köydyttää luonnon monimuotoisuutta. Jättipalsamin kitkentä on helppoa ja hauskaa! Ja nyt kannattaa tulla mukaan, sillä kun olet kitkemässä kahden tunnin ajan, saat palkinnoksi upean hiha-/haalarimerkin. Innostathan myös kaverisi talkoilemaan.

Ota mukaasi hanskat ja juomapullo sekä iloista mieltä, vapaaehtoisemme opastavat työssä alkuun. Suosittelemme pitkähihaista ja -lahkeista pukeutumista punkkien ja hyttysten suojaksi. Kumpparit tai maastokengät ovat suositeltavat. Tänä vuonna talkoilemme kolmessa kaupungiosassa: Marjalassa, Karsikossa ja Noljakassa. Marjalan talkoot ovat kesäkuussa keskiviikkoisin, Karsikon talkoo kerran kesä- ja kerran heinäkuussa tiistaisin, ja Noljakan talkoisiin pääset kerran kesäkuun lopulla ja heinäkuussa maanantaisin. Kaikki talkoot alkavat klo 17, mutta mukaan voi tulla myös myöhässä (tällöin voit ottaa rohkeasti yhteyttä talkoovastaaviin). Kaikki tapahtumamme näet Tapahtumat sivuiltamme.

Vieraslajeista voit lukea lisää sivuiltamme, vieraslajit.fi ja Viekas LIFE hankkeen sivuilta.