Sijainti: Pääsivu

Tervetuloa Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry:n sivuille!

 

Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Karjalan piirin tarkoituksena on lisätä rakkautta ja kunnioitusta luontoa kohtaan sekä turvata luonnon monimuotoisuuden säilyminen ja edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua.

Vuonna 2018 toimintamme tärkeimpiä päämääriä ovat metsäluonnon monimuotoisuuden suojelu, luonto-oppituntitoiminnan pitkäjänteinen jatkaminen, Saimaan suojelu erityisesti norpan kotiseutuna, kohtuutaloustoiminnan edistäminen sekä uhanalaisten lajien seuranta ja suojelu.

Näilta sivuilta löydät tietoa piirimme toiminnasta. Voit tutustua mm. paikallisyhdistyksiimme, toimintamme painopistealueisiin, ajankohtaisiin tapahtumiin, tiedotteisiin sekä Etelä-Karjalan luonnon ominaispiirteisiin.

Kaikki toiminnastamme kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita mukaan retkille, talkoisiin ja tapahtumiin sekä ideoimaan ja järjestämään itselleen mieluista toimintaa. Tule mukaan!

Ajankohtaista

 

 

              16.10. Kannanotto Oritsaaren hakkuisiin

               9.7. Lausunto vesienhoidon keskeisistä kysymyksistä ja työohjelmasta 

            

 AvohakkuuthistoriaanAvohakkuut historiaan -kampanja on alkanut 17.5.2018

Viisi ympäristöjärjestöä käynnistivät yhteisen kampanjan avohakkuiden lopettamiseksi valtion mailla. Kampanjassa kerätään allekirjoituksia kansalaisaloitteelle, jonka sisältönä on aikaansaada lakimuutokset avohakkuiden välttämiseksi valtion mailla. Allekirjoita kansalaisaloite!

Etelä-Karjalan piirillä kaksi uutta sähköpostilistaa 

Piirillemme on perustettu uudet sähköpostilistat tapahtumista ja muista tärkeistä asioista tiedottamista varten sekä retkien suunnittelua varten. Liittymisohjeet ja lisätietoa täällä.Pieni luontopuoti avoinna Linnoituksessa

Pieni luontopuoti on avoinna Saimaan luonnonsuojelukeskuksessa kesäaikana sopimuksen mukaan. Puoti on auki aina kun ovi on auki! Myytävänä  on paljon erilaisia luontoaiheisia tuotteita.

---------------------------------------

Etelä-Karjalaan on perustettu norppatoimintaryhmä, jonka tehtävänä on ideoida ja toteuttaa  kampanjoita, tapahtumia ja tempauksia saimaannorpan hyväksi. Vetäjänä ja kokoonkutsujana toimii norppa-asiantuntija Kaarina Tiainen, puh. 050 530 3270.

Ryhmä kokoontuu ennalta ilmoitettuina aikoina Luonnonsuojelukeskuksessa (Katariinantori 6, Linnoitus, Lappeenranta).

Seuraa ryhmän ilmoittelua tapahtumasivuilla ja tule mukaan!

 

 Riemua, liikettä ja elämyksiä lasten luontotunneilla

 

Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristökasvattajat kiertävät Etelä-Karjalan kouluja, päiväkoteja ja kerhoja ym. vieden lapsiryhmiä luontotunneille lähiympäristöön. Luontotunteja järjestetään kaikenikäisille lapsille aina yläkoululaisia myöten. Toiminta on tilaajalle maksutonta.  

Luontotunnit ovat osa elokuussa 2016 käynnistynyttä ympäristökasvatushanketta "Lapset ulos oppimaan", joka toimii vuosina 2016-2019. Hanke on jatkoa vuosina 2013-2016 tehdylle Raija ja Ossi Tuuliaisen rahoittamalle ympäristökasvatustyölle. Luontotuntien tarkoituksena on paitsi lisätä lasten tietämystä luonnosta, tarjota heille mukava, kiireetön ja puuhakas tuokio luonnossa sekä tarjota kasvatusalan henkilöstölle vinkkejä luontotuntien toteuttamiseen. Hankkeessa toteutetaan myös aikuisryhmien koulutusta luontotuntien pitämiseen sekä tehdään erikseen sovittavia vierailuja mm. päiväkoteihin, kouluihin ja tapahtumiin.

Toimintaa rahoittaa Raija ja Ossi Tuuliaisen säätiö sekä Etelä-Karjalan Säästöpankkisäätiö ja se on tilaajalle maksutonta. Ohjaajia on kaksi ja toiminta-alueena koko maakunta. 

Lisätiedot ja vierailupyynnöt:
Laura Blomqvist, p. 050 911 7162 (koululaisryhmät)
Anne Kuhanen p. 0400 680 578 (alle kouluikäisten lasten ryhmät)
 WP_20150313_001.jpg

 

**********************************************************************************************************

Saimaannorppa-LIFE -hanke 2013-2018

Suomen luonnonsuojeluliitto Saimaannorppa-LIFE -hankkeessa

 

Vuonna 2018 toimintamme tärkeimpiä päämääriä ovat metsäluonnon monimuotoisuuden suojelu, luonto-oppituntitoiminnan pitkäjänteinen jatkaminen, Saimaan suojelu erityisesti norpan kotiseutuna, kohtuutaloustoiminnan edistäminen sekä uhanalaisten lajien seuranta ja suojelu.

Tule mukaan toimintaanTapahtumat
Biotalous ja lisääntyvät hakkuut - voiko jatkuva kasvatus auttaa metsäluontoa 06.11.2018 18:00 - 19:30 — Imatran Kulttuuritalo Virran Kalevasali
Imatran yhdistyksen syyskokous 06.11.2018 19:30 - 20:00 — Kulttuuritalo Virran Kalevasali
Tulevat...
« lokakuu 2018 »
lokakuu
matiketopelasu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031