Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Luon­non­suo­je­lu­lii­ton Etelä-Karjalan piiri

Suomen luonnonsuojeluliiton Etelä-Karjalan piirin tarkoituksena on lisätä rakkautta ja kunnioitusta luontoa kohtaan, turvata luonnon monimuotoisuuden säilyminen sekä edistää luonnon- ja ympäristönsuojelua.

Lue lisää toiminnastamme Liity jäseneksi

Kuva: Juha Jantunen

Rakkaudesta luontoon

Me haluamme, että maakunnan metsäluonto voi nykyistä paremmin, että saimaannorppa saa levittäytyä  takaisin entisille elinalueilleen turvallisesti, ja että lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus tutustua luontoon ja luoda siihen läheinen suhde. Tahdomme, että maakunnan päättäjät ja vaikuttajat ryhtyvät ilmastonmuutoksen torjuntaan päättäväisesti. Otamme kantaa ja vaikutamme sekä valvomme ympäristöä koskevien päätösten laillisuutta. Järjestämme retkiä, talkoita ja tapahtumia, ja kutsumme sinut mukaan!

Tapahtumamme ja toimintaryhmämme ovat kaikille avoimia.  Tulevat tapahtumat näet tapahtumasivuilta. Voit myös tulla mukaan iloiseen ja toimiin touhukkaasti tarttuvaan joukkoomme ideoimaan uusia tapahtumia! Jos haluat saada lisää tietoa ajankohtaisista asioista sekä retkistä, liity luonnonsuojelupiirin avoimille sähköpostilistoille.

Tervetuloa myös vierailemaan Luonnonsuojelukeskukseemme, joka sijaitsee Lappeenrannan Linnoituksessa Katariinantorin laidalla. Luonnonsuojelukeskuksessa on työtiloja, kokoustila ja pieni luontopuoti.

Etelä-Karjalan luonnon­suojelu­piiri

  • [email]
  • Katariinantori 6, 53900 Lappeenranta

Ajankohtaista

Lupiineja nitistettiin lentokentällä ja kuutostien pientareilla

Luonnonsuojelupiiri vastasi viime kesänä kahdesta hankkeesta, joiden tavoitteena oli vähentää haitalliseksi vieraslajiksi luokitellun komealupiinin uhkaa luonnon monimuotoisuudelle. Lappeenrannan lentokentällä kasvia nujerrettiin jo kolmatta kesää, mutta valtatie kuuden varrella torjuntatoimia vasta aloiteltiin piennarkartoitusten yhteydessä. Hankkeet jatkuvat myös ensi vuonna.

Lue lisää