Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri Lappeenrannan seudun yhdistys

Lappeenranta
Navigaatio päälle/pois

Lappeenrannan seudun luon­non­suo­je­lu­yh­dis­tys

Yhdistys kuuluu Suomen luonnonsuojeluliittoon Etelä-Karjalan piirijärjestön kautta.
Toiminta-alueemme ulottuu Joutsenosta Taipalsaarelle, Luumäelle ja Ylämaalle.
Toimipisteemme on Lappeenrannan Linnoituksessa Saimaan luonnonsuojelukeskuksessa.

Monipuolista toimintaa Pusan Pulinat

Kuva: Salla Huuskonen

Haluamme herättää ihmisissä rakkauden ja kiinnostuksen elävään luontoon. Sen monimuotoisuus on ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin perusta – luonto tulee toimeen ilman meitä, mutta me emme pärjää ilman luontoa. Nyt haasteenamme ovat erityisesti ilmastonmuutos ja kuudes sukupuuttoaalto.

Haluamme innostaa ja opastaa ihmisiä liikkumaan ja havainnoimaan eteläkarjalaista luontoa ympäri vuoden. Lappeenrannan seudulla on tarjolla hienoja näkymiä muun muassa Salpausselän jääkautisiin maisemiin ja Saimaan avarille selille. Retkiä ja muita tapahtumia järjestämällä pyrimme vahvistamaan ihmisten luontosuhdetta ja lisäämään luontotietoutta.

Tavoitteenamme on muokata yleistä ilmapiiriä ja asenteita luonnonsuojelumyönteisiksi. Uusia aktiiveja olemme saaneet ottamalla kantaa ajankohtaisiin luonto- ja ympäristökysymyksiin sekä järjestämällä retkiä mielenkiintoisiin luontokohteisiin. Käytännön luonnonsuojelutyötä teemme kunnostamalla ja hoitamalla perinnebiotooppeja.

Yhdistykseen kuuluu noin 460 jäsentä. Tule mukaan kaakkoiseen norppajengiin!

Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry

Lappeenrannan seudun luonnonsuojeluyhdistys ry

  • [email]
  • 040 721 4108
  • Katariinantori 6, 53900 Lappeenranta

Ajankohtaista

Uusimmat pulinat

Yhdistyksen jäsentiedote vuodelle 2022 kokoaa keskeiset tapahtumatiedot sekä antaa muutaman retkikohdevinkin. Lisäksi sivuilta löytyy muutama perinteisen mallinen kirjoitus niistä ja näistä! Paperinen tiedote postitetaan kaikille yhdistyksen jäsenille tammikuun aikana.

Lue lisää

Luentoja ja retkiä luvassa!

Yhdistyksen syysvuosikokouksessa vahvistettiin vuoden 2022 toimintasuunnitelma. Luvassa on taas monipuolinen kattaus luentoja ja retkiä, jotka on nyt lisätty yhdistyksen tapahtumapalstalle. Päivitämme tapahtumatietoja vuoden edetessä, pysykäähän siis kuulolla!

Lue lisää

Video kesän luontotalkoista

Luontotalkoissa pääset tekemään hyvää luonnolle ja omalle terveydelle! Juha Jantusen koostamassa videossa kerrotaan niittytalkoista Lappeenrannan Riihilahdessa, jossa yhdistys on huseerannut jo vuodesta 2013. YouTube-videoklippiin pääset tästä: Niittytalkoot luonnon ja terveyden…

Lue lisää

Syysvuosikokous ja oheisluento siirtyivät päivällä eteenpäin

Yhdistyksen syysvuosikokous ja sen perään Kaisa-Maria Remeksen esitys maisemamaalausten geologiasta pidetään keskiviikkona 27.10. Järvimaailma Saimaariumin tiloissa (Satamatie 8). Siirron syynä on Juha Taskisen luennon siirtyminen tiistai-illaksi 26.10. Sinnekin lämpimästi tervemenoa, ilmoittautumislinkki löytyy täältä

Lue lisää