Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri Lappeenrannan seudun yhdistys

Lappeenranta
Navigaatio päälle/pois

Lappeenrannan seudun luon­non­suo­je­lu-yhdistys

Yhdistys kuuluu Suomen luonnonsuojeluliittoon Etelä-Karjalan piirijärjestön kautta.
Toiminta-alueemme ulottuu Joutsenosta Taipalsaarelle, Luumäelle ja Ylämaalle.
Toimipisteemme on Lappeenrannan Linnoituksessa Saimaan luonnonsuojelukeskuksessa.

Monipuolista toimintaa Pusan Pulinat

Kuva: Kimmo Saarinen

Haluamme herättää ihmisissä rakkauden ja kiinnostuksen elävään luontoon. Sen monimuotoisuus on ihmisten terveyden ja hyvinvoinnin perusta – luonto tulee toimeen ilman meitä, mutta me emme pärjää ilman luontoa. Nyt haasteenamme ovat erityisesti ilmastonmuutos ja kuudes sukupuuttoaalto.

Haluamme innostaa ja opastaa ihmisiä liikkumaan ja havainnoimaan eteläkarjalaista luontoa ympäri vuoden. Lappeenrannan seudulla on tarjolla hienoja näkymiä muun muassa Salpausselän jääkautisiin maisemiin ja Saimaan avarille selille. Retkiä ja muita tapahtumia järjestämällä pyrimme vahvistamaan ihmisten luontosuhdetta ja lisäämään luontotietoutta.

Tavoitteenamme on muokata yleistä ilmapiiriä ja asenteita luonnonsuojelumyönteisiksi. Uusia aktiiveja olemme saaneet ottamalla kantaa ajankohtaisiin luonto- ja ympäristökysymyksiin sekä järjestämällä retkiä mielenkiintoisiin luontokohteisiin. Käytännön luonnonsuojelutyötä teemme kunnostamalla ja hoitamalla perinnebiotooppeja.

Yhdistykseen kuuluu noin 480 jäsentä. Tule mukaan kaakkoiseen norppajengiin!

Suomen luonnonsuojeluliitto Etelä-Karjala ry

Lappeenrannan seudun luonnonsuojeluyhdistys ry

  • [email]
  • 040 721 4108
  • Katariinantori 6, 53900 Lappeenranta

Ajankohtaista

Luumäen lähteille!

Luonnonkukkien päivän kasviretkellä suunnataan Luumäen lähteille. Kun Salpausselän rinteillä pohjavesi purkautuu pintaan, tuloksena syntyy lähde. Ne pysyvät ympäri vuoden sulina, joten lähteillä elää erityisiin oloihin sopeutunutta lajistoa – kasveja, sammalia ja äyriäisiäkin.…

Lue lisää

Retkelle keväiseen lehtoon

Pappilanniemi kutsuu tiistaina 21.5. lähiluontoretkelle. Helppokulkuiselle reitille lähdetään klo 18 pysäköintialueelta ja tarkoituksena olisi kahdessa tunnissa tutustua alueen monimuotoiseen luontoon sen koreassa kevätasussaan.

Lue lisää

Ajankohtaisia kuulumisia metsistä

Luonnonsuojelubiologian yliopistonlehtori Panu Halme saapuu Lappeenrantaan keskiviikkona 3.4. Hän on luvannut ajankohtaiskatsauksen metsien monimuotoisuustutkimuksesta ja esiin noussevat myös metsien sertifiointiin liittyvät kysymykset ja ennallistaminen, johon liittyvä asetus…

Lue lisää