Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Espoon yhdistys

Espoo
Navigaatio päälle/pois

KHO kumosi Espoon kau­pun­gin­val­tuus­ton päätöksen Finnoon keskuksen asemakaavasta

Espoon ympäristöyhdistys onnittelee Helsingin Seudun Lintutieteellistä yhdistystä Tringaa pitkäjänteisestä työstä Finnoon kansainvälisesti merkittävän lintukosteikon puolustamisessa. Tämä työ on nyt tuottanut tulosta. Espoon ympäristöyhdistys on vuosien varrella nostanut Finnoon alueen massiivisen kaavoituksen ongelmia esille useaan otteeseen Espoon kaupungin suuntaan. Finnoon yleiskaavoituksen isoihin ongelmiin haimme muutosta hallinto-oikeudesta vuonna 2017. Tällöin muutoshakemuksemme hylättiin. Vaikuttamistyön on jatkuttava ja lintukosteikko on suojattava maankäytön vaikutuksilta sitovilla kaavamääräyksillä. Lintukosteikon suojavyöhykkeitä  on levennettävä  merkittävästi, mikä tarkoittaa muun muassa lintukosteikkoa lähimpinä sijaitsevien kerrostalojen poistamista asemakaavasta. Lue lisää Tringan sivuilta: