Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Lähiluonnon teemavuosi tuo luontokadon pysäyttämisen lähelle ihmisiä

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto painotti syyskokouksessaan lähiluontoa ja Itämeri-työtä. Samalla valittiin viisi uutta hallituksen jäsentä.

Valtuuston syyskokous 2023.

Suomen luonnonsuojeluliiton valtuusto kokoontui 25.–26.11.2023 Helsingissä. Syysvaltuuston kokouksessa puhetta johtivat Riitta Lunti Puumalasta ja Ilpo Kuronen Helsingistä. Paikalla olivat kaikki piirit ja nuorisojärjestö Luontoliitto.

Hallitukseen valittiin Heikki Kurkela Kauniaisista, Seppo Leinonen Orivedeltä, Riku Lumiaro Espoosta, Mirja Suhonen Porvoosta ja Antti Virnes Tampereelta sekä varajäseniksi Jouni Lamminmäki Vantaalta ja Erkki Virolainen Helsingistä.

Muut hallituksen jäsenet 2024 ovat pj. Hanna Halmeenpää Kalajoelta sekä vuonna 2022 vuosille 2023-24 valitut Ilona Hankonen Eurajoelta, Johan Heino Puolangalta, Jyrki Mäkelä Kuusamosta ja Matti Peltonen Hollolasta.

”Luonnonsuojelulliset haasteet Suomessa ovat valtavat, mutta Luonnonsuojeluliitto lähtee 86. toimintavuoteensa tarmoa täynnä”, sanoo hallituksen puheenjohtaja Hanna Halmeenpää.

Valtuusto hyväksyi syyskokouksessaan Luonnonsuojeluliiton ensi vuoden toimintasuunnitelman ja budjetin. Ensi vuoden pääteemana on lähiluonto. Teemavuonna kerromme muun muassa lähimetsien merkityksestä ja kannustamme ihmisiä ja yhteisöjä monimuotoisten pihojen, pientareiden ja puistojen kehittämiseen. Haluamme myös vahvistaa varsinkin kuntien roolia metsien monimuotoisuuden suojelussa ja ilmastokriisin ratkaisuissa.

”Luonnonsuojeluliitto nostaa esiin lähiluonnon merkityksen myös ihmisten hyvinvoinnille”, liiton toiminnanjohtaja Tapani Veistola sanoo.

Liiton erikoispiirre on koko maan kattava paikallisyhdistysverkosto ja joka maakunnassa oleva piiritoimisto työntekijöineen. Haastavasta maailmantilanteesta huolimatta Luonnonsuojeluliitto investoi vahvasti tulevaisuuteen.

”Ensi vuonna sekä rahallista että asiantuntijatukea piirien toimintaan lisätään”, Tapani Veistola kertoo.

Luonnonsuojeluliiton valtuustoon kuuluu 27 varsinaista jäsentä sekä näiden varajäsenet. Valtuusto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa.

Lisätietoja
• Hanna Halmeenpää, hallituksen puheenjohtaja, p. 050 564 4122, hanna.halmeenpaa@sll.fi
• Tapani Veistola, toiminnanjohtaja, p. 0400 615 530, tapani.veistola@sll.fi

Jaa sosiaalisessa mediassa