Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Sinua tarvitaan!

Luonnonkukkien päivän retkellä
Luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistykset järjestävät paljon retkiä. Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen Luonnonkukkien päivän retki vuonna 2016 suuntautui Malmin lentokentälle. Kuva: Arja Kärkkäinen

Kysyimme Luonnonsuojeluliiton yhdistysaktiiveilta ja piirityöntekijältä, millaisia vapaaehtoisia yhdistyksiin ja piireihin erityisesti kaivataan.

Koonnut Marja Haatanen
Julkaistu Luonnonsuojelija-lehdessä 3/2021

Riitta Kärki, Ari Jäntti ja Katja Samsten
Haastateltavien selfiet: Riitta Kärki, Ari Jäntti ja Katja Samsten

Tärkein tehtävämme on tarjota elämyksiä lähiluonnossa sekä edistää luonnontuntemuksen lisääntymistä

Olemme keskittyneet luontoretkiin sekä talkoiden toteuttamiseen. Tavoitteemme on edistää luontokasvatusta ja -valistusta positiivisten kokemusten kautta tarjoamalla ihmisille mahdollisuuden osallistua ja tutustua luonnon tarjoamiin elämyksiin. Tätä kautta toivomme myös luonnon monimuotoisuuden jatkuvan kadon hidastuvan ja asenteiden sukupolvissa muuttuvan positiivisemmiksi.

Yhdistystoiminta tarvitsee teitä ideointiin, retkiopastuksiin, tapahtuma- ja talkoojärjestelyihin ja somevastaaviksi! Hallituksen jäsenenä pääset mielenkiintoisten asioiden äärelle ja osallistumaan pienellä panoksella luontoon vaikuttavaan päätöksentekoon esimerkiksi kaavoitusvastineiden kautta.

Riitta Kärki, puheenjohtaja
Lakeuden luonto

Toiminta lähtee tekijöiden kiinnostuksen kohteista

Kainuun piiri tarvitsee kaikenlaisia jäseniä ja aktiiveja. Toiminta lähtee tekijöiden kiinnostuksesta. Toiset tykkäävät olla mukana hallituksessa, toiset hankkia jäseniä, toiset järjestää luontoon virkistysretkiä tai -tapahtumia ja toiset haluavat antaa asiantuntemustaan vaikka lajituntemuksen kautta.

Yhdistyksissä pääsee mukaan kokoamaan lausuntoja ja muistutuksia ympäristöä muuttavista hankkeista. Riippumatonta luontotuntemusta tarvitaan aina, sillä virkahenkilöt eivät joka paikkaan ennätä luontoarvoja arvioimaan. Tarvitaan asioihin paneutujia. Kiinnostus talousasioihin ja varainhankintaan ei olisi sekään pahitteeksi.

Ari Jäntti, toiminnanjohtaja
Suomen luonnonsuojeluliiton Kainuun piiri

Kansalaisnäkemykset ovat ihan yhtä tervetulleita kuin tiukimmat asiantuntijakommentitkin

Yhdistystyössä kaivataan tasaisesti sekä pitkään mukana olevia järjestön toimintaa ylläpitäviä puurtajia että nopeatempoista ja vaikka kertaluonteista toimintaa suunnittelevia ja toteuttavia ahkeroijia.

Työ ei vaadi mitään erityisosaamista. Meillä on hyvin kirjava joukko eri alojen ihmisiä, jotka ottavat osaamisensa ja intonsa hyötykäyttöön hyvin luovasti. Tärkeintä on aina mahdollisuus oppia. Ei ole pakko osata mitään ennalta, vaan opetellaan yhdessä ja innostetaan muita mukaan. Viestintäosaamista tarvitsemme ihan koko ajan. Luonnonsuojelu on myös viestintää ja tiedon tarjoamista.

Katja Samsten, puheenjohtaja
Turun luonnonsuojeluyhdistys

Luonnonsuojelija-lehti on Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenetu.
Tervetuloa norppajengiin! sll.fi/liity
Lue verkkolehteä: sll.fi/luonnonsuojelija

”Luonnonsuojelija lähestyy lohduttomilta tuntuvia teemoja tavalla, joka motivoi toimimaan ja rohkaisee lannistamisen sijaan!” (lukijapalaute 2019)

Jaa sosiaalisessa mediassa