Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Metsien ystävien tee

Kuva: Tapio Kujala

Kumppanimme esittäytyvät -palstalla esitellään yhteistyö suomalaisen teetalo Nordqvistin kanssa.

Teksti Petter Nissinen
Julkaistu Luonnonsuojelija-lehdessä 4/2018

Suomalainen teetalo Nordqvist yhdisti luomuteen ja suomalaiset luomumarjat Luonnon Tee -sarjaan. Jokaisesta myydystä Nordqvistin Luonnon Tee -pussiteepakkauksesta ohjataan osa Luonnonsuojeluliitolle suomalaisten metsien suojelemiseksi. Toimitusjohtaja Riku Nordqvistin mukaan vastuullisuus on perheyritykselle kaiken toiminnan perusta.

Millaisia ympäristöaskeleita Nordqvist on ottanut viime vuosina?

Suurimpia ympäristöaskeliamme ovat hiilijalanjälkemme laskeminen ja seuranta, keväällä valmistuneen tehtaamme energiatehokkuus ja 100 prosenttinen tuulivoiman käyttö ja Rainforest Alliance -sertifioidun teen osuuden kasvattaminen tuotteissamme. Tästä kerromme yhteiskuntavastuullisuusraportissamme. Lähitulevaisuudessa on tiedossa vielä paljon uusia askeleita, kuten aurinkopaneelien asentaminen tehtaaseemme.

Miksi päätitte tukea juuri metsien suojelua?

Arvostuksemme Suomen upeita metsiä ja niiden antimia kohtaan on suuri. Jotta voimme säilyttää metsät puhtaina ja kaikessa kauneudessaan myös tuleville sukupolville, metsiä täytyy suojella aktiivisesti.

Luonnon Tee -sarjan kautta meillä oli myös mahdollisuus antaa suomalaisille metsille jotain takaisin sen ihmeellisistä antimista. Tästäkin syystä tukemisen kohteeksi valikoitui juuri metsät.

Nordqvistin toimitusjohtaja Riku Nordqvist

Luonnonsuojelija-lehti on Suomen luonnonsuojeluliiton jäsenetu.
Tervetuloa norppajengiin! sll.fi/liity
Lue verkkolehteä: sll.fi/luonnonsuojelija

”Lempilehteni, joka pitää airot meressä, jalat polulla ja sydämen taivaalla!”

Jaa sosiaalisessa mediassa