Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto
Navigaatio päälle/pois

Suomen luonnon päivänä juhlitaan ja palkitaan Töö­lön­lah­del­la

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää Helsingin kaupungin kanssa Suomen luonnon päivän juhlan Töölönlahden Hesperian puistossa lauantaina 26.8. klo 12-17. Tämä Keskuspuiston eteläisin osa on arvokasta kaupunkiluontoa.

Luonto
Kuva: tiltti (Flickr / CC BY 2.0)

Suomen luonnon päivä on itsenäisyyden juhlavuonna virallinen liputuspäivä. Hesperian puistossa lipun nostaa salkoon pormestari Jan Vapaavuori klo 12.00. Suomen luonnonsuojeluliitto jakaa tapahtumassa vuotuiset ympäristöpalkintonsa.

Hesperian puistossa on mahdollista tavata kansallisista merkkihenkilöistä Eino Leino, Sakari Topelius sekä puistopuiden ylin ystävä, Täti Vihreä. Kaupunkilaisille on luvassa myös tuttuja suomalaisia luontolauluja.

Helsingin kaupungin luonto-oppaat ja Suomen Luonto -lehti opastavat Suomen ehkä tunnetuimman merenlahden rannalla. Kaupungin keskellä päilyvä Töölönlahti on osa Helsingin Keskuspuistoa, jonka Suomen luonnonsuojeluliitto on valinnut yhdeksi Suomen sadasta luontohelmestä.

”Kaupunkiluonto on oleellinen osa Suomen luontoa ja juhlimisen arvoista. Suomalaisten enemmistön lähiluonto on jo kaupunkiluontoa, jonka vaaliminen on ymmärrettävä myös kansakunnan etuna”, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä.

Töölönlahden yleisötapahtumassa järjestetään klo 15.00 paneelikeskustelu ”Kaupunkiluonto – turhaa vai tarpeellista pääkaupungissa?”. Keskustelijoina ovat Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki, kaupunkiympäristölautakunnan varapuheenjohtaja Risto Rautava, etiikan professori Jaana Hallamaa sekä luontoasiantuntija Keijo Savola Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiristä. Keskustelu striimataan verkkoon. Linkki suoraan lähetykseen tulee löytymään Facebook-tapahtuman seinältä.

Töölönlahdella kuullaan myös Aquatic Beings – Mätäjoki -kanteleteoksen kantaesitys. Tapahtumassa on myös ruuanmyyntipiste ja kahvila. Omat piknikeväät voi myös ottaa mukaan. Maksuton tapahtuma sopii erinomaisesti kaikenikäisille ja myös perheille.

Töölönlahden tapahtuman lisäksi järjestetään jo aamusta alkaen eri puolilla Helsingin Keskuspuistoa retkiä ja muita luontotapahtumia. Tapahtumien helminauha ulottuu aina Haltialaan asti ja ne toteutetaan yhteistyössä Keskuspuistoryhmän, Kansallinen kaupunkipuisto Helsinkiin! -liikkeen ja lukuisten Keskuspuiston ystävien kanssa.

Tapahtuma Facebookissa (mm. tarkempi ohjelma ja juhlapaikka):

Helsingin Keskuspuiston Luontohelmi-juhla (Keskuspuiston kaikki luontotapahtumat) sekä Luontohelmi-juhla Facebookissa

 

Lisätietoja

Matti Nieminen, viestintäpäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto, p. 050 564 2283,
matti.nieminen(a)sll.fi

Elina Nummi, projektipäällikkö, Helsingin kaupunkiympäristön toimiala, p. 050 388 1410, elina.nummi(a)hel.fi

Milja Parviainen, SLL Uudenmaan piiri (Uudenmaan luontohelmet) p. 050 328 4355, milja.parviainen(a)sll.fi

 

Suomen luonnon päivän juhla 26.8.2017 Töölönlahdella, ohjelma klo 12-17 (muutokset mahdollisia)

LAVALLA

klo 12.00 Helsingin pormestari Jan Vapaavuori nostaa lipun ja pitääavajaispuheen

klo 12.15 Suomen luonnonsuojeluliiton ympäristöpalkinnot

klo 12.30 Luontolaulujen yhteislaulua

klo 13.00 Suomen luonnonsuojeluliiton 100 luontohelmeä

klo 13.15 Täti Vihreä haastattelee Eino Leinoa sekä SakariTopeliusta

klo 13.30 Eino Leino lausuu kauneimpiaan runoaan

klo 14.00 Kantelesävelteos Aquatic Beings – Mätäjoki

klo 14.30 Eino Leino lausuu kauneimpia runoaan

klo 15.00 Paneelikeskustelu: Kaupunkiluonto – turhaa vai tarpeellista pääkaupungissa?

klo 15.45 Stadin Juhlaorkesteri esiintyy

klo 16.45 Luontolaulujen yhteislaulua

SATUTELTASSA

Topeliuksen satuhetket klo 13.30, 14.40 ja 15.30

LUONTO-OPASTUKSET klo 13.30, 14.40 ja 15.30

JATKUVA OHJELMA klo 12-17

Eläin- ja kasviaiheinen kasvomaalaus teltassa

Orava-, Norppa- ja Vaahtera-maskotit sekä Täti Vihreä tervehtivät kävijöitä

Paikalla kahvio, ruokamyyntiä ja piknik-alue

Mölkynpeluuta ja pomppulinna

Suomen Luonnon opastuspiste: asiantuntijat vastaavat kysymyksiin, lintujen tarkkailua kaukoputkella (klo 13-16)

Kuvauspaikka koivun ja Suomen lipun kanssa: jaa lippukuvasi somessa tunnisteella #liputanluonnolle

Jaa sosiaalisessa mediassa