Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Vihdin yhdistys

Vihti
Navigaatio päälle/pois

Vihdin Luonto tekee työtä alueen arvokkaan luonnon säilymiseksi. Tavoitteenamme on vapaaehtoisvoimin edistää oman kuntamme luonnon ja ympäristön suojelua ja tuntemusta. Järjestämme retkiä ja tapahtumia Vihdin kunnan alueella. Annamme tarvittaessa viranomaisille lausuntoja ympäristöä koskevista hankkeista.

Vuosittain meillä on sääntömääräisenä kevät- ja syyskokous ja näiden lisäksi hallitus kokoontuu tarvittaessa.

Meitä aktiivisia toimijoita on pieni porukka ja tavoitteenamme on toteuttaa muutama kiva luontojuttu vuosittain. Sääntömääräisten kokousten yhteydessä meillä on ollut erilaisia esitelmiä – viime vuonna kevätkokouksen yhteydessä päästiin kuulemaan Metsähallituksen luonnonsuojelun erityisasiantuntijan Aija Niemisen mielenkiintoinen esitelmä läntisen Suomenlahden vedenalaisista luontoarvoista, rannikkovesien tilasta ja meriluonnon ennallistamisesta. Luonto lainassa viikosta (viikko 6) muistuttelemme paikallisia kirjastoja ja pyrimme myös nostamaan heidän ideoitaan esille omissa somekanavissamme. Paikallisiin luontokohteisiin on pyritty tekemään retkiä joko Luonnonkukkien päivänä kesäkuussa tai Suomen luonnon päivänä elokuussa – ja jos aktiivisuutta riittää, niin vaikka molempina päivinä.

Aiemmin järjestimme vuosittain linnunpönttötalkoita, mutta viime vuosina se on ollut Vihdin luonnon osalta tauolla. Sen sijaan on ollut villiyrttikurssia, vieraslajituntemuksen lisäämistä eri keinoin, lausuntojen kirjoittamista ja niin edelleen. Vihdin luonto jakaa vuosittain myös kevätstipendit neljän yläkoulun ja Vihdin lukion opiskelijoille. Lepakoiden ystäville myös tiedoksi, että Vihdin luonnolla on myös kaksi detektoria, joita lainataan Vihdin kunnan pääkirjastosta ja Vihdin kirkonkylän kirjastosta.

Tiedottaminen toiminnastamme tapahtuu kotisivujen, instagramin, facebookin ja jäsenrekisterin kautta. Ilmoitamme tapahtumista myös paikallislehtien järjestöpalstalla.

Vihdin Luonto ry on perustettu vuonna 1980.