Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Vihdin yhdistys

Vihti
Navigaatio päälle/pois

Vihdin luonto on upea paikka retkeilyyn ja luonnosta nauttimiseen!

Pääkslahden luontopolku

Pääkslahden luontopolku johdattaa ulkoilijat noin kolmen kilometrin mittaisella reitillä ainutlaatuiseen vihtiläiseen luontoon; havumetsään, kallioille ja järvimaisemaan. Luontopolulta on melontareitin taukopaikalle vajaan kilometrin pituinen yhdyspolku. Reitin varrella nähdään myös harvinainen hiidenkirnu.

Pääkslahden luontopolku johtaa sinut tavalliseen vihtiläiseen luontoon: havumetsään, kallioille, järvimaisemaan. Polku koostuu kolmesta osasta:

  1. Vuonna 1989 valmistunut Kirnunkierros (2,8 km). Reitti on merkitty puihin maalatuilla keltaisilla viivoilla. Kierroksen varrella on 14 numeroilla merkittyä kohdetta. Kohteen 14 jälkeen lähtee mäen päällä oikealle yhdyspolku (0,7 km) Rysätarhan laavuille ja nuotiopaikoille.
  2. Vuonna 2007 otettu Puumannin polku (1,3 km) on merkitty keltaisella ja punaisella. Polku alkaa opastaulusta katsoen oikealta, johtaa maantien eteläpuolelle ja yhtyy myöhemmin Kirnunkierrokseen.
  3. Puumannin luota lähtee alas järveä kohti Laukkakallion lenkki (1,2 km), joka on merkitty keltaisella ja sinisellä. Tämä polku liittyy rannassa toiseen polkuun ja etenee siltä vasemmalle nousten kohti Laukkakalliota, josta on upea näköala Hiidenvedelle.

Polulla on korkeuseroa lähes 40 metriä. Keväällä ja syksyllä on hyvä olla kumisaappaat jalassa, kesällä selviää lenkkitossuilla. Kalliolla on varottava liukastumista kostealla säällä. Hiidenkirnuun ei saa pudota! Polkua ei voi kiertää lastenvaunuilla. Vihdin luonto toivottaa viihtyisää retkeä!

Miten löydän luontopolulle?

Kirkonkylän länsipuolelta jatketaan Jokikunnantietä (Pusula, Jokikunta) runsas kilometri. Käännytään vasemmalle (Pääkslahti, Irjala) jatketaan n. 6km. Käännytään vasemmalle Pääksniementielle, ajetaan Ratsastustallin ohi. Heti mäen päällä katsotaan vasemmalle, siinä on polun opastetaulu ja pysäköintialue.