Uusi kausi luonnonhoitoa OP Uusimaan tuella starttasi
–
OP Uusimaan rahoitus mahdollistaa pitkäjänteisen työn luonnon monimuotoisuuden vahvistamiseksi.

Ketosirkan maastokausi käynnistyi
Toukokuun alussa käynnistyi Ketosirkka-hankkeen 2025 maastokausi, kun 17 uutta luonnonhoitajaa aloitti työnsä Uudellamaalla. Viisi työryhmää huolehtii arvokkaiden luontokohteiden ammattimaisesta hoidosta eri puolilla maakuntaa osana vaikuttavaa työtä luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi.
Luonnon monimuotoisuus on osa kestävää taloutta
Hankkeessa hoidetaan erityisesti äärimmäisen uhanalaisia perinnebiotooppeja – kuten niittyjä ja hakamaita – jotka ovat Suomen lajirikkaimpia elinympäristöjä. Näiden kohteiden säilyminen vaatii jatkuvaa, suunnitelmallista hoitoa. Ilman sitä monet kasvi- ja hyönteislajit ovat vaarassa kadota.
Luonnon monimuotoisuuden turvaaminen ei ole vain ekologinen välttämättömyys – se on myös yhä tärkeämpi osa kestävää liiketoimintaa ja taloudellista vakautta. Ekosysteemien elinvoimaisuus on perusta muun muassa ruoantuotannolle, vesitaloudelle ja ilmastonkestävyydelle.
Vastuullinen rahoitus mahdollistaa konkreettiset teot
Ketosirkka-hanketta tukee jo kolmatta vuotta OP Uusimaa, joka on osoittanut olevansa vastuullinen edelläkävijä rahoittamalla käytännön luonnonhoitotyötä. Tällainen tuki mahdollistaa sen, että luonnon monimuotoisuutta voidaan vahvistaa pitkäjänteisesti ja laajassa mittakaavassa.
Yritysten ja rahoitussektorin rooli on keskeinen, kun rakennetaan luonnon kannalta kestävää tulevaisuutta – ei vain vastuullisuusraporttien sivuilla, vaan konkreettisissa teoissa, kuten niityillä, lehdoissa ja hakamailla.
Seuraa kesän edistymistä
Kesän aikana luonnonhoitoryhmät työskentelevät monipuolisilla kohteilla, joiden vaikutukset ulottuvat yksittäisiä lajeja laajemmalle: ne tukevat kokonaisia ekosysteemejä ja säilyttävät kulttuurihistoriallisesti arvokkaita maisemia.
🔍 Seuraa hankkeen kuulumisia Instagramissa: @ketosirkka