Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Kesän 2023 luon­non­hoi­to­työt ovat startanneet vauhdilla

Ketosirkka hankevastaava Jaana Patrakka ja koordinaattori Matti Saarni
Ketosirkka-hankkeen vastaava ja koordinaattori

Luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin Ketosirkka-luonnonhoitohanke on saanut uutta virtaa ja resursseja. Kesäkuussa hankkeen vastaavana aloitti vastuullisuuden, kestävän kehityksen ja yritysviestinnän asiantuntija Jaana Patrakka ja kohdekoordinaattorina metsäekologi Matti Saarni.

Kesän 2023 hoitotyöt ovat käynnistyneet rivakasti useammassa luontokohteessa. Hankkeeseen palkattiin kolme ryhmää luonnonhoitajia Lohjalle ja Hyvinkäälle. Työryhmät työskentelevät kiireellisyysjärjestyksen mukaisesti eri luontokohteissa ympäri Länsi-Uuttamaata.

Ketosirkka-luonnonhoitohankkeessa ehkäisemme uhanalaisten luontotyyppien ja niiden lajiston häviämistä ja vahvistamme luonnon monimuotoisuutta. Tehtävä työ on pitkälti umpeen kasvamisen estämistä, tilan raivaamista uhanalaisille lajeille, niittämistä perinteisin menetelmin ja vieraslajien kitkentää. Näin autamme katoamassa oleville lajeille tila elää ja lisääntyä.

Hankkeessa kartoitamme myös uusia uhanalaisia luontokohteita, joita pyrimme saamaan hoidon piiriin ja haemme hankkeelle uusia rahoittajia. Nyt kumppaneina hankkeessa ovat Uudenmaan ELY-keskus, Hyvinkään kaupunki ja Metsähallitus. Uutena merkittävänä rahoittajana hankkeelle mukaan on tullut Uudenmaan Osuuspankki.