Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Yhdistykset aktiivisina Luonnonkukkien päivänä

Keravan ympäristönsuojeluyhdistyksen retki suuntautui Sompion lammelle, kuva Kristiina Thessman

Yhteispohjoismaisen Luonnonkukkien päivän tavoitteena on kasvituntemuksen ja -harrastuksen edistäminen sekä yhteisten luontokokemusten tarjoaminen suomalaisille. Uudenmaan yhdistykset järjestivät Luonnonkukkien päivänä viitisentoista tapahtumaa ympäri Uuttamaata. Monille yhdistyksille retki taisi olla ensimmäinen lähitapahtuma tänä vuonna.

Päivän juuret ovat Tanskassa, jossa Luonnonkukkien päivää on vietetty vuodesta 1988 lähtien. Ruotsissa ja Norjassa päivä otettiin käyttöön vuonna 2002, Suomessa 2003 ja Islannissa 2004. Pohjoismaissa retkiä järjestetään Luonnonkukkien päivänä kaikkiaan noin 500 ja osallistujia on yli 10 000.

Tämän vuoden teemalaji on keltakurjenmiekka (Iris pseudacorus), Suomen luonnonsuojeluliiton Virtavesi -teemavuoden kunniaksi.
kuva: Kristiina Thessman

Nämä kuvat ovat Keravan ympäristönsuojeluyhdistyksen järjestämältä retkeltä Sompion lammelle, jossa 25 innokasta tutustui lammen kasveihin ja ötököihin. Oppaina toimi biologipariskunta Leena ja Heikki Luoto.

Retkellä tutkailtiin myös ötököitä, tässä nilviäiskimara haavin pohjalla, kuva: Kristiina Thessman