Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Melkutin ja Luutasuo runsaassa käytössä Lopella

Syksyinen maisema Lopelta, kuva: Marika Tuder

Lopella on paljon hienoja luontokohteita. On sekä valtion suojelualueita että kaksi Luonnonperintösäätiön suojelukohdetta. Melkutin ja Luutasuo ovat suosituimmat retkeilykohteet, ja koronavuonna nillä on jopa yövytty runsaasti. Se on selvä merkki siitä, että suojelualueita todella tarvitaan, myös ihmisiä varten. Luontoa ei kuitenkaan pidä säästää vain ihmistä varten, vaan ihan sen itsensä takia.

kuva: Marika Tudeer

”Monet kuntapoliitikot puhuvat luonnon tärkeydestä, mutta toivoisin, että ajatus näkyisi myös teoissa. Hakkuita on paljon, ja ne ovat surullista katsottavaa. Luontoasioiden esilläpito, suojelun korostaminen ja tiedonvälitys on yhdistyksemme tärkein tehtävä. Lopen upea luonto ei säily ilman tekoja”, kiteyttää Lopen luonnonystävien uusi puheenjohtaja Marika Tudeer.

Marika Tudeer auringonkukkien keskellä

facebook.com/LopenLuonnonystavat  

Kirjoitus on ilmestynyt Uudenmaan Luonnonsuojelijassa 1.3.2021

(tähän versioon on lisätty kuvia).

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin yhdistykset puolustavat paikallista luontoa, edistävät ekologista elämäntapaa ja kutsuvat nauttimaan oman kunnan luontohelmistä. Oletko jo osallistunut? Uusille toimijoille on aina tilaa – tervetuloa norppajoukkoon!

Luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistyksen jäsenenä suojelet omaa lähiluontoasi. Mikäli et ole vielä jäsen, liity nyt!