Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Yhdessä Itämeren puolesta

Lapset auttoivat merieläimiä selviämään roskaisessa meressä kesällä 2019 pidetyssä rantojen siivoustapahtumassa. Kuva: Nelli Honkela

Lauttasaaren rannassa Itämeri hölskyttää laineitaan kiville ja kalliolle. Laineiden seassa lilluu tupakantumppeja ja muovisilppua. Ajatus uimisesta etoo, eivätkä kauempana merellä lilluvat sinilevälautat auta asiaa. Miten käy etelänkiislan, harjuksen ja hentonäkinruohon, kun niiden elinympäristö heikkenee? Mitä voin tehdä auttaakseni uhanalaisia lajeja ja parantaakseni Itämeren tilaa?

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ja Luonto-Liiton Itämeriryhmä työskentelevät Itämeren paremman tilan puolesta.

”Uudenmaan piiri vaikuttaa osallistumalla vesien- ja merenhoitosuunnitelmiin, tulvariskien hallintaan sekä merialueiden suunnitteluun. Lisäksi piiri pitää silmällä vesiin vaikuttavia kaavoja, hankkeita ja kalastuspolitiikan suunnitelmia”, luettelee erityisasiantuntija Tapani Veistola Uudenmaan piiristä.

Luonto-Liiton Itämeriryhmä tarjoaa vaikuttamiskeinoja nuorille. Ryhmä järjestää esimerkiksi työpajoja ja tapahtumia.

”Viime kesänä vierailimme aktiivisesti uimarannoilla lisäämässä ihmisten ympäristötietoutta merien roskaantumisesta ja sen seurauksista. Lisäksi teimme plogging-retkiä eli roskienkeruukävelyitä”, kertoo Nelli Honkela Luonto-Liiton Itämeriryhmästä.

Uudenmaan piiri ja Luonto-Liiton Itämeriryhmä haluavat tiivistää yhteistyötään Itämeren puolesta.

”Toivomme mukaan kaiken ikäisiä, jotka ovat kiinnostuneita Itämerestä. Haluamme jatkaa ruohonjuuritason vaikuttamista. Ideoita voidaan toteuttaa vapaasti ja rennosti niin, että jokainen pääsee tekemään sitä mistä tykkää”, vinkkaa Nelli Honkela.

Jenni Toikkanen

Seuraa & osallistu:
facebook.com/itameriryhma
Twitter: @LL_Itameriryhma
Instagram: @itameriryhma
sll.fi/uusimaa/luonnonsuojelu/vedet

Kirjoitus on julkaistu Uudenmaan Luonnonsuojelijassa 18.5.2020.