Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Jari Natunen on Uudenmaan piirin kai­vos­asian­tun­ti­ja

Jari Natunen ottaa näytteitä Talvivaaran päästöistä Nuasjärveen 2016. Kuva Johanna Överfors

FT Jari Natunen on ympäristöasioihin keskittynyt biokemisti, joka toimii Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirissä kaivosasiantuntijana.

Jari Natunen työskentelee osapäiväisesti NEMO-nimisessä kansainvälisessä kaivoshankkeessa. Hanketta rahoittaa EU HORIZON -rahastosta. Sitä koordinoi Gentissä toimiva CATAPA-järjestö vuosina 2019–22. Työpakettiimme kuuluu Terrafamen ja Bolidenin kaivosten sosiaalisen elinkaaren seuranta.

Miksi Uudenmaan piiri toimii kaivosasioissa? Uudellamaalla ovat toki puhuttaneet eniten aivan viime vuosina lohimot. Mutta meillä ovat Suomen historiallisen ajan vanhimmat kaivokset (esimerkiksi Lohjan Ojamo 1533) ja maakunnassa toimii parhaillaankin monta kaivosta (Lohja, Raasepori, Sipoo). Lisäksi piiri on osallistunut myös Itä-Uudenmaan uraanikaivosten, Porkkalanniemen sinkkikaivoksen ja eräiden pienempien kaivosten kaatamiseen.

Natunen on auttanut Luonnonsuojeluliittoa ja sen muitakin piirejä kaivosasioissa Talvivaarasta Valkeakoskelle. Lisäksi hän on auttanut meitä muissakin kemistin asiantuntemusta sivuavissa asioissa.

Jarin yhteistiedot: p. 040 952 7815, njarit (a) yahoo.com