Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri

Uusimaa
Navigaatio päälle/pois

Kommentti Uudenmaan älykkään erikoistumisen strategiaan

Vihreän Uudenmaan puolesta.

Rakennerahojen ohjaamiseen kehitetään maakunnissa älykkään erikoistumisen strategiaa. Uudellamaalla korostuu muun muassa vähähiilisyys. Piirin Maakunnan yhteistyöryhmän jäsenen esitti siihen ilmastonmuutoksen hillinnän lisäksi sopetumista.

31.1.2020

Uudenmaan liitolle

Uudenmaan älykkään erikoistumisen strategian luonnos on hyvä ja kannatettava.
Harkittavaksi esittäisin vielä
– European Green Dealin maininta
– vähähiilisyyden kuvaamiseen ilmastonmutoksen hillinnän rinnalle myös sopeutumisen. Se on juuri Uudellamaalla kasvava haaste urbaaneillakin alueilla esimerkiksi tulvariskien, hulevesien, haitallisten vieraslajien ja tarpeellisen viher/sini-infrastruktuurin (mukaan lukien vihreät katot ja seinät) kannalta. Tässä olisi tilaa erilaisille hankkeille joilla näitä haasteita ratkaistaan, ja näitä malleja voidaan levittää sitten muuallekin.
Yhteistyöterveisin
Tapani Veistola
erityisasiantuntija