Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri

Keski-Suomi
Navigaatio päälle/pois

Äänekosken ja Kuopion sellutehtaat pienentävät hiilinielua pian yhteensä jopa 10-22 miljoonalla hii­li­diok­si­di­ton­nil­la vuosittain

Ilmaston muuttaminen on vaikuttanut jo pitkään. Päijänteen jääkansi on jo keskimäärin ainakin kuukautta lyhempi kuin muutama vuosikymmen sitten. Vaarunvuori Päijänteen rannassa Korpilahdella uudenvuodenaattona 2006. Juhani Paavola

Äänekosken sellutehdas ja Kuopion tuleva sellutehdas pienentävät metsien hiilinielua yhteensä jopa noin 10-22 miljoonalla hiilidioksiditonnilla (CO2-ekv) vuosittain. Alueiden metsät uhkaavat kääntyä hiilen lähteeksi ilmakehään. Maakunnissa vaikuttavat tahot ovat olleet haluttomia selvittämään metsäteollisuuden ilmastovaikutuksia.

Kuopion rakennettava sellutehdas (Finnpulp) ja Äänekosken sellutehtaan (Metsä-Fibre) tuotannon nosto täystehoon nostavat hakkuut Suomessa jo lähes 80 milj. m3:iin, jolloin metsien Suomen metsien hiilinielu on enää noin puolet näitä uusia tehtaita edeltäneestä tasosta. Tämä juuri ilmastonmuuttamisen hillitsemisen kannalta kriittisinä lähivuosikymmeninä.

Selvitykseen Äänekosken ja Kuopion sellutehtaat pienentävät metsien hiilinielua merkittävästi, 6.12.2018.