Tillgänglighetsverktyg

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Kauniaisten yhdistys

Kauniaisten yhdistys
Navigering på / av

Städerna i hu­vud­stads­re­gi­o­nen ordnar program med naturtema även på sommaren

Lunchpaus vid Kvarnfors. Bild: Tage Lampén

Visst är du medveten om Utflyktskalendern, som ges ut av städerna i huvudstadsregionen? I den kan du hitta uppgifter om utflykter som intresserar dig eller anmäla dig frivillig till något av de talkon som ordnas under sommaren.

Utflyktskalendern samlar ihop uppgifter om utfärder och talkon ordnande av Helsingfors, Esbo, Vanda och Grankulla samt naturcentret Haltia från april till oktober. Utfärderna är öppna för alla och som utgångspunkt avgiftsfria. Alla utflykter passar även för barn i skolåldern.

De utflykter som ordnas av Grankulla stad hittas även på stadens hemsida. Under sommaren kan du bl.a. delta i småkrypssafari eller lära dig känna igen tickorna i Kasabergsskogen. Utflykterna i Grankulla är för det mesta tvåspråkiga (finska-svenska), men en del är enbart finskspråkiga. 

Miljöföreningens verksamhet drar igång igen till hösten, då vi gör en utfärd till Porkkala. I samband med detta kommer vi också att fira föreningens 50-årsjubileum! Vi informerar mera om utfärden under sommaren både i Kaunis Grani och på vår webbsida.