Tillgänglighetsverktyg

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Kauniaisten yhdistys

Kauniaisten yhdistys
Navigering på / av

Lyckat besök till av­loppsre­nings­ver­ket

Besök till Blombackens vattenreningsverk 9.11.2023. Bild: Pippi Collander.

Miljöföreningen ordnade torsdag 9.11 studiebesök till Blombackens avloppsreningsverk.

Blombackens avloppsreningsverk är beläget i Gumböle i Esbo och inledde sin verksamhet för ungefär ett år sedan och ersatte vid årsskiftet helt reningsverket i Finno. Vid Blombackens reningsverk renas avloppsvattnet från bl.a. Esbo, Grankulla och Kyrkslätt. Reningsverket är till stor del byggt under jord i form av tunnlar som sprängts ut i berggrunden. Besökets 14 deltagare fick under en guidad tur bekanta sig med reningsverkets verksamhet och dess underjordiska tunnlar.

Du hittar mer information om reningsverket på HRM:s webbsida.

Guidad rundtur på Blombackens reningsverk. Bild: Tage Lampén