Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri Jyväskylän seudun yhdistys

Jyväskylä
Navigaatio päälle/pois

Tammirinteen myötä resurssiviisaus vaarassa!

Jyväskylän kaupunki on jo vuosien ajan pyrkinyt profiloitumaan resurssiviisaana kaupunkina. Silti monella sektorilla se on puhdasta sanahelinää, kun konkreettiset teot puuttuvat. Meno on samanlaista kuin kasvuhakuisten, luontoa surutta resurssina käyttävien kaupunkien toiminta kautta Suomen.

Nyt kun iso joukko kuntalaisia konkreettisesti vaatii, että suuntaa on muutettava, sen paremmin valmistelevat virkailijat kuin poliitikotkaan eivät lotkauta korvaansa asialle.

Tammirinteen metsän ja uhanalaisen suonpalasen jättäminen luonnolle ja kaupunkilaisten virkistykselle olisi oikeasti konkreettinen askel vihreän siirtymän suuntaan: runsaasti aineetonta hyötyä tuottavaa luontoa ei enää uhrattaisi rakentamiselle vaan etsittäisiin muita tapoja asuttaa kaupunkiin haluavat uudet asukkaat.

Muutaman onnellisen omakotitalon omistajan sijaan kaupunki saisi useita satoja – ellei tuhansia onnellisia kaupunkilaisia virkistäytyjiä. Sellaisia, joilla ei ole varaa tai mahdollisuuksia matkustaa kansallispuistoihin.

Ja kaupungin maine saisi paljon positiivisemman sysäyksen, kuin näiden ympäristöstään huolissaan olevien ihmisten toiveiden murskaaminen.

Kaupunginvaltuusto voi vielä äänestää lisäaikaa ja mahdollisuuden kaupungin vihreälle siirtymälle maanantaina 23.1. tai sitten aiheuttaa ison mainehaitan Jyväskylän kaupungille!

Heikki Susiluoma
Suomen luonnonsuojeluliiton Jyväskylän seudun yhdistyksen vpj
20.1.2023

Kirjoitus on julkaistu myös Keskisuomalaisessa: https://www.ksml.fi/paakirjoitus-mielipide/5667702