Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Joensuun yhdistys

Joensuu
Navigaatio päälle/pois

Vuosikokoukous 2022 tulee!

On tullut taas aika tarkistella edellista toimintakautta ja valita yhdistyksellemme uusi hallitus – Joensuun seudun luonnonystävien vuosikokous järjestetään 29.3.2022 klo 17 yliopioston Borealis-rakennuksessa. Haussa yhdistykselle on uusi puheenjohtaja ja myös hallituspaikkoja on auki. Yhdistyksesemme toiminta on tekijöidensä näköistä – hallituksessa ja yhdistyksen toiminnassa voi olla mukana juuri niin pienesti tai isosti kuin haluaa. Alla olevassa mainoksessa näet kuvia järjestämistämme tapahtumista ja talkoista (juttu jatkuu kuvan alla):

Mitä yhdistyksessämme sitten voi tehdä? Tässä muutamia poimintoja, menneiden vuosien takaa esimerkkejen kera:

  • Retket ja tapahtumat. Kansallisen Luonnonkukkien päivän lisäksi olemme järjestäneet mm. lintu- ja hyönteisretkiä. Yhdistyksen toimintaa olemme tehneet tutuksi esimerkiksi järjestötoreilla.
  • Vaikuttaminen paikallisesti. Otamme osaa Suomen luonnonsuojeluliiton kampanjoihin ja puolustamme luontoa esimerkiksi kaavalausuntojen tai kannanottojen avulla. Olemme puolustaneet lähiluontokohteita (esim. Hasanniemi) ja osaltamme vaikuttaneet Pärnävaaran luonnonsuojelualueen perustamiseen.
  • Elinympäristöjen kunnostaminen. Olemme olleet mukana purokunnostuksessa ja soiden ennallistamisessa.
  • Julkaisut. Menneinä vuosina yhdisykseltä on ilmestynyt lehtinen nimeltä ”Lehtivihreä” – olisiko sinulla kiinnostusta lehden toimituksen uudelleen käynnistämiseen? Myös nettisivujen ja sosiaalisen median kanavien päivittämiseen on mahdollista osallistua pienelläkin panoksella.
  • Vieraslajitalkoiden koordinointi ja järjestäminen yhdessä asukasyhdistysten tai aktiivisten asukkaiden kanssa. Vieraslajitalkoita on järjestetty mm. Marjalassa, Niinivaaralla ja Rantakylässä.
  • Yhteistyö. Teemme yhteistyötä monien tahojen kanssa, kuten Pohjois-Karjalan luonnonsuojelupiirin, Savo-Karjalan Luonto-Liiton, Pohjois-Karjalan lintutieteellisen yhdistyksen, asukasyhdistysten ja Joensuun kaupungin kanssa.

Heräsikö kiinnostus (täältä voit käydä (k)urkkimassa lisää toiminnastamme)? Hallitustoimen lisäksi meidän yhdistyksen toiminnassa voi olla myös muuten mukana – meihin kannattaa olla yhteydessä, jos sinua kiinnostaisi olla auttamassa jossain pienessä yksittäisessäkin tehtävässä tai tapahtumassa. Yhdessä olemme luonnonvoima!