Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Hämeen piiri Janakkalan yhdistys

Janakkala
Navigaatio päälle/pois

Suojelemme suomalaista luontoa myös poikkeusoloissa

Koronaviruksen leviämisellä on ollut voimakkaat seuraukset kaikkeen yhteiskunnan toimintaan ja jokaisen arkeen. Poikkeustilanteesta huolimatta työmme suomalaisen luonnon puolesta jatkuu.

Luonnonsuojeluliiton toiminnassa on koronatilanteen johdosta seuraavia huomioitavia asioita:

  1. Luonnonsuojeluliiton piirien ja yhdistysten järjestämät tapahtumat on peruttu toistaiseksi.
  2. Luonnonsuojeluliiton keskustoimisto Helsingin Lauttasaaressa on suljettu. Asiakaspalvelu ja Suomen Luonto -lehden tilaajapalvelu toimivat etänä.
  3. Suomen Luonto– ja Luonnonsuojelija-lehdet ilmestyvät tavalliseen tapaan.
  4. Luontokaupan varastomyymälä on suljettu toistaiseksi, mutta verkkokauppatilaukset kulkevat normaalisti.

Vinkkejä ulkoiluun ja kotoiluun

Poikkeusoloissa omasta jaksamisesta kannattaa huolehtia ulkoilemalla ja luonnossa liikkumalla. Tartuntariskin takia ruuhkaisia retkikohteita on syytä välttää, ja muihin retkeilijöihin tulee pitää kunnon turvaväli. Suosituimmissa retkikohteissa väenpaljous on ehtinyt jo aiheuttaa ongelmia, mutta onneksi kansallispuistojen ulkopuoleltakin löytyy hienoja ja rauhallisia kohteita. Nyt on hyvä tilaisuus tutustua esimerkiksi Luonnonsuojeluliiton valitsemiin 100 luontohelmeen, joiden joukosta voi löytää luontoelämyksiä yllättävänkin läheltä omaa kotia ilman tungosta. Lähiluonnossa voi harrastaa mainiosti vaikkapa Kevätseurantaa.

Neljän seinän sisälläkin saa ajan kulumaan joutuisammin hyvän viihteen avulla. Kun rekisteröidyt ääni- ja e-kirjapalvelu Nextoryyn tämän linkin kautta, saat pidennetyn 30 päivän ilmaisen kokeilujakson, jonka aikana voit kuunnella ja lukea rajattomasti yli 100 000 kirjan valikoimaa puhelimella tai tabletilla. Jokaisesta rekisteröityneestä käyttäjästä lahjoitetaan 7,5 euroa luonnonsuojelutyöhömme. Lisäksi olemme koonneet saimaannorpan ystäville norppa-aiheista ajanvietettä askarteluvinkeistä elokuviin.

Koronakriisin tuesta ympäristökriisiin apua

Luonnonsuojeluliitto korostaa, että koronakriisiin vastaamiseksi tehtävillä talouslinjauksilla on mahdollista luoda työpaikkoja, edistää ilmastotoimia sekä vahvistaa yhteiskuntamme kokonaisvaltaista kestävyyttä. Koronakriisiä lääkitsemällä ei toisaalta pidä pahentaa ympäristökriisiä, joka ei ole kadonnut minnekään, vaikka korona tällä hetkellä onkin näkyvin puheenaihe.

“Koronakriisi on akuutti uhka monien terveydelle ja toimeentulolle. Ihmisten suojelemiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen. Lisäksi on varmistettava, että taloudelliset tukitoimet ohjaavat kriisin jälkeistä palautumista pois ylikulutusyhteiskunnasta kohti kestävämpää yhteiskuntaa”, sanoo Suomen luonnonsuojeluliiton suojeluasiantuntija Hanna Aho.

Lue lisää:

Koronaviruksen leviämisellä on ollut voimakkaat seuraukset kaikkeen yhteiskunnan toimintaan ja jokaisen arkeen. Poikkeustilanteesta huolimatta työmme suomalaisen luonnon puolesta jatkuu.

Luonnonsuojeluliiton toiminnassa on koronatilanteen johdosta seuraavia huomioitavia asioita:

  1. Luonnonsuojeluliiton piirien ja yhdistysten järjestämät tapahtumat on peruttu toistaiseksi.
  2. Luonnonsuojeluliiton keskustoimisto Helsingin Lauttasaaressa on suljettu. Asiakaspalvelu ja Suomen Luonto -lehden tilaajapalvelu toimivat etänä.
  3. Suomen Luonto– ja Luonnonsuojelija-lehdet ilmestyvät tavalliseen tapaan.
  4. Luontokaupan varastomyymälä on suljettu toistaiseksi, mutta verkkokauppatilaukset kulkevat normaalisti.