Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Iisalmen yhdistys

Iisalmi
Navigaatio päälle/pois

Eläin­suo­je­lu­neu­vo­jan esitelmä tiistai 21.11

Tule kuuntelemaan eläinsuojeluneuvojan Minna Pellisen esitelmää ti 21.11. ILYY:n vuosikokouksen yhteydessä (18.00) luontomuseolla kulttuurikeskuksessa. Esitelmä alkaa kokouksen jälkeen eli noin 18.30.

Minna on SEY:n (Suomen eläinsuojelu ry.) vapaaehtoinen neuvoja. Hän asustaa Siilinjärvellä. Kotonaan hoidossa on luonnoneläimiä ja rauhalliseen aikaan myös kodittomia lemmikkejä. Minna opiskelee eläintenhoitajaksi.

Useimmat hoitoon tulevat eläimet ovat ahdingossa suoraan tai välillisesti ihmisen toiminnan takia. Eläimiä pyritään kohtelemaan samanarvoisina. Ilmoitukset vahingoittuneista eläimistä tulevat tavallisesti puhelimella, jolloin pystytään selvittämään eläimen kuntoa sekä toimenpiteitä jatkoa varten. Vaikeimmissa tilanteissa pitää arvoida pystytäänkö eläintä ylipäänsä hoitamaan tai onko varmuutta hoidon jälkeen sen selviytymisestä luonnossa. Kaikki tehdään rakkaudella ja eläimen parasta ajatellen.

Minna vastaa neuvontanumerossaan 0401633660 ja Savon eläinsuojelu ry:n infonumerossa 0401633660 24/7. Hän ottaa hoidettavakseen eläimiä joilla ei ole suuria vaurioita. Vaikeammin vauriotuneet ohjataan Savon Murre-eläinsairaalaan tai paikkakunnan eläinklinikalle. Käytössä on myös karanteenitila Maaningalla.

Toiminta-alue on noin 100 km Siilinjärveltä joka suuntaan Iisalmi-Rautavaara-Leppävirta-Keitele. Minna osallistuu tarvittaessa eläinten kiinniottoon ja kuljetukseen, johon hänellä on asianmukaisia välineitä sekä tietysti tieto-taitoa.